Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 27. 12. 2013.

| Društvo

Orgomni dugovi vranjskog Zdravstvenog centra

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Dom-zdravlja.JPG
Za mesečnu reprezentaciju Zdravstvenog centra potrošeno 80.000 dinara

Novopostavljeni direktor dr Vladimir Stamenković tvrdi da je zatekao dug od skoro 140 miliona dinara, a da se prethodno rukovodstvo razbacivalo novcem.

20 dana od kako je postavljen, na konferenciji za novinare dr Stamenković je izneo podatke o nagomilanim dugovanjima koje ima ova zdravstvena ustanova. Posebnu pažnju posvetio je troškovima koje, kako tvrdi, bivše rukovodstvo napravilo za "reprezentaciju".

- Samo u novembru iznos računa za reprezentaciju u ugostiteljskom objektu „Haremluk“ iznosi 80.000 dinara - rekao je Stamenković, pokazujući račune.

Na naše pitanje ko je te račune potpisao, Stamenković je rekao da ima potpisa dr Uroša Trajkovića, njegovog tadašnjeg zamenika dr Mladena Kostića  i drugih.

Međutim, smenjeni direktor odbacuje optužbe da je to bilo nenamenski rađeno.

- Ja zaista ne znam koliko iznose računi, za to postoje stručne službe koje vode evidenciju. Dolazili su lekari, stručnjaci i drugi gosti. Ta reprezantacija uostalom za to i služi. Ja zaista ne bih mogao fizički da postignem da toliko vremena provedem u kafani - kaže Uroš Trajković.

Inače, dr Stamenković je naglasio da je, završno sa 1. decembrom, zatekao pristigla dugovanja u iznosu od 138 miliona dinara i da je ovih dana taj iznos u pravcu isplate dobavljačima umanjen za 28 miliona dinara.

Od 1. januara, prema najavi, svi zainteresovani građani će moći da na sajtovima Bolnice i Doma zdravlja dobiju sve informacije vezane za smanjenje dugovanja i drugih transakcija.


Vranje daleko od Beograda

Govoreći o nenamenskom trošenju novca dr Vladimir Stamenković je izneo podatak da je za prvih 11 meseci ove godine za gorivo potrošeno čak 38 miliona dinara.

Smenjeni direktor dr Uroš Trajković, očito iziritiran temom, ironično je odgovorio, uz napomenu da je svaki putni nalog potpisao neko od lekara.

- Pa nisam ja kriv što smo mi najudaljenija ustanova od Beograda. Možda je moja greška što sam uspeo da nabavim nova kola hitne medicinske pomoći, a da nije bilo automobila, ne bi bilo ni troškova - ironičan je Trajković.

Dr Trajković je dodao i da je sreća što konzilijum lekara dolazi u Vranje, pa najteži bolesnici ne putuju na stručne preglede i podseća da je pre 2 meseca doveden stručni tim iz Niša koji će obavljati laparoskopske operacije, pa su i u tom smislu smanjeni troškovi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Перица Мали

    12:00 // 31. 12. 2013.

    Dolazili su lekari,stručnjaci i drugi gosti.
    Уроше,бре,па ти који су долазили долазили су да раде и лече,и то су масно наплатили. А ждрање су требали од дневница да плате.А не конзилијум у кафани, бре

  • peki paki

    17:53 // 30. 12. 2013.

    Ovaj Urosš Trajke, je jedan takav pošten dr., pravi domaćin , koji mora odgovarati zbog nesavesnog poslovanja i malo da opipa ćorku a sve dok ne dokaže nevinost ako uspe....

    • Перица Мали

      12:05 // 31. 12. 2013.

      Да,и неко да провери хонораре и дневнице па да видите кад му се на списку нађу и свастике и швалерке и кумице. Море олош у апсу па да тамо лечи колеге лопове.Не сменити,отерати ту бруку из здравства.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: