Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 26. 6. 2017.

| Društvo

Ormarići za prvu pomoć na dečijim igralištima u Nišu [video]

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ormarići-B.-R
Ormarići za prvu pomoć za "ne daj Bože"; foto: B. R.

Grupa građanskih aktivista iz Niša postavila je ormariće sa prvom pomoći na tri lokacije u Nišu gde se tokom leta najčešće igraju mališani. Kako kažu, žele da ukažu na nebezbedna igrališta za najmlađe i apeluju na Grad da se pozabavi ovim problemom.

Jedan od onih koji su osmislili akciju kaže da se skoro svakog leta desi niz sitnih povreda, a da je bilo slučajeva i da deca polome nogu ili slično. Zbog toga je, kako kažu, neophodno da u parku postoji prva pomoć.

Pored toga što nekom zaista može da pomogne, naši ormarići ukazuju i na nebezbedna dečija igrališta u Nišu. Skrećemo pažnju Gradu i njegovom rukovodstvu da porade na strategiji uređenja zelenih površina gde se okupljaju mališani - kaže jedan od aktivista.

ormarici2-B.R Za oguljena kolena i laktove; foto: B. R.Ormarići su postavljeni u Čairskom parku, Parku Svetog Save na Bulevaru Nemanjića i u Tvrđavi.

Ova grupa entuzijasta među građanima je poznata po nekoliko akcija. Prvo su bokserskim rukavicama skrenuli pažnju na držače za zastave koji su na jednoj od bandera pali do visine glave prolaznika. Zatim su ukazali na problem udarnih rupa sađenjem cveća u njima, a uredili su i teren za mali fudbal u Osnovnoj školi “Njegoš”.

Aktivisti u akciji; Video: B. R.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jova

    10:18 // 27. 6. 2017.

    A ko ima kljuc!?

  • Саша Буђевац

    07:52 // 27. 6. 2017.

    Да нисте куцали ормариће на дрвеће било би добро.

  • Jason Born

    22:24 // 26. 6. 2017.

    Akcija je za svaku pohvalu, apelujem samo da gradjani budu korektni u koriscenju prilozenih sredstava kako bi nam ovakva jedna lepa i humana stvar zaista kosristila svrsi kojoj je namenjna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: