Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 15. 4. 2020.

| Društvo

Osim Niša, oproštaj od hirurga Miodraga Lazića širom Srbije [video]

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
crtež dr Lazić
Oprostili se od doktora Lazića uz pesmu, neki su mu posvetili i crtež; foto: Instagram/artellerkb

Poslednju želju odlikovanog niškog hirurga da ne ode tiho, koju su prenele njegove kolege iz Kliničkog centra, sinoć su ispunile brojne Nišlije, ali su se uz Marš na Drinu od Miodraga Lazića opraštali i njegovi poštovaoci širom Srbije.

Nikad duži aplauz, uz zvuke čuvene srpske koračnice, čuo se sinoć iz domova brojnih Nišlija, koji su time odali počast čuvenom srpskom hirurgu koji je juče preminuo.

Na društvenim mrežama od načelnika Urgentnog centra KC Niš oprostili su se mnogi, a među njima i muzičar Nikola Demonja, koji kaže da je svirao sa knedlom u grlu i da mu nikada nije bilo teže da odsvira poznatu melodiju.

U čast preminulom čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću, i njegovoj poslednjoj želji. “Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio ceo život. Poslednja mi je želja da me ispratite uz Marš na Drinu. Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.” - napisao je Demonja na Instagramu.

Poznati pevač Nikola Rokvić peva svojim komšijama svako veče, a sinoć ih je prvo zamolio da minutom ćutanja odaju počast svim medicinarima koji su izgubili živote.

Potom je svoju izvedbu pesme "Marš na Drinu" posvetio upravo doktoru Laziću, jer je to bila njegova poslednja želja.

Večna vam slava i hvala! Vi ste naši junaci! 797 na 3030

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on

Nišlijka Katarina Baćević je svoj crtež posvetila preminulom lekaru, a Beograđanka Marija Spasić Komlenović je sa terase u Sijetlu pesmu odsvirala na flauti.

Merilo vrednosti čoveka, kao što sam negde pročitala i zapamtila, jeste da čovek vredi onoliko koliko je srca dodirnuo. Pre dve nedelje dobila sam dirljivu poruku od doktorke Marije iz UC Niš, koja mi je prenela pozdrave doktora Lazića i njegove reči zahvalnosti koje su me do suza dovele. U toku noći dobila sam poruku da je doktor Lazić preminuo i zamolila me je jer zna da bi njemu mnogo značilo da za njega odsviram “Marš na Drinu”. Za Vas dr Laziću! Danas svi pevamo i sviramo za Vas “Marš na Drinu”! Večna Vam Slava i hvala Vam! - napisala je na Instagramu.

U Istočnom Sarajevu danas je Dan žalosti zbog smrti hirurga, koji je spasao mnogo vojnika i civila.

U Nišu postoje inicijative da ulica ili trg ponesu njegovo ime, a predlozi su i da se Urgentni centar ili Klinički centar Niš zovu po hirurgu Miodragu Laziću.

MayaFlute - U znak sećanja na Dr Lazića

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran tasic

    23:44 // 18. 4. 2020.

    doktora Lazića sam upoznao pre tri meseca kada me je operisao ali odmah posle toga sam saznao ko je ustvari on i pročitao njegovu knjigu i shvatio kakvu sam privilegiju imao i čast ne kaže se džaba da bog uzima dobre ljude a ja kažem da ih spasava od ovog pokvarenog sveta neka ti je laka zemlja moj dobri doktore

  • Bojan m. K

    11:17 // 17. 4. 2020.

    Hvala doktote za 2015godine za zivot koje si mi podario kad Niko nije dao Nadu za moj zivot vi ate me vratili hvala puno I saucesce porodici

  • Ivan

    23:21 // 16. 4. 2020.

    Srbija je ponosna što je imala ovakvog heroja na svojoj strani sa kojim se može ponositi.Čovek sa ovakvim srcem i dušom se retko radja.Tako se čuva i voli domovina.Iskreno saučešće porodici.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: