Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 13. 9. 2021.

| Društvo

Oslikane stepenice kod vlasotinačke brane, šare inspirisane motivima narodne nošnje

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1631523060324
Stepenice su u šarama narodne nošnje; foto: N. Đ.

Prepoznatljive stepenice koje od vlasotinačke brane vode do Starog groblja, dobile su novi izgled pun boja i detalja inspirisanih motivima narodne nošnje. Iz Udruženja "Vlasinska vila" čiji članovi su radili na ukrašavanju stepenica kažu da tek slede nove akcije na ulepšavanju njihovog grada, pa pozivaju sugrađane da im se pridruže.

Oslikavanje dugačkih stepenica koje su većina Vlasotinčana brojala penjući se do spomenika posvećenom palim borcima u Drugom svetskom ratu, trajalo je 5 dana, a kako navode iz udruženja "Vlasinska vila" ideja je nastala prošle godine u toku stvaranja murala “Zvezdana noć nad Vlasinom” na keju.

stepenice Stepenice se nalaze u blizini kuće čuvenog umetnika Hristofora Crnilovića; foto: Udruženje "Vlasinska vila"U pripremi terena, čišćenju i farbanju učestvovala je cela ekipa čiji je najmlađi član bila Kristina Kocanovic, učenica 4. razreda osnovne škole, a odmeravanje i iscrtavanje kontura bio je zadatak umetnika Jovana Spasića.

Ideja nastala još prošle godine, kažu, konačno je realizovana, pa je ovo mesto dobilo još jedan lep detalj koji je inspirisan i kolekcijom čuvenog umetnika i sugrađanina Hristofora Crnilovića.

Bilo je nekoliko predloga, ali smo se na kraju odlučili za ovaj. Osim toga, vodili smo se idejom i povezali šaru na stepenicama sa radom našeg istaknutog umetnika Hristifora Crnilovića, koji je živeo u neposrednoj blizini od mesta gde su stepenice, a koji je svoj rad posvetio sakupljanju narodnih nošnji na ovom području - kažu iz Udruženja.

Kako je ovo još jedna u nizu akcija ovog Udruženja koje radi na uređenju i zaštiti životnje sredine, oni su pozvali svoje Vlasotinčane da im se pridriže u realizaciji narednih ideja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja Marć

    10:42 // 19. 9. 2021.

    Svaka čast

  • Никола

    11:01 // 14. 9. 2021.

    Наше мило Власотинце.

  • Jova

    21:26 // 13. 9. 2021.

    Od toliko bitnih stvari oni se glupiraju. Bolje da su skupili jednu kesu đubreta! Pojedini ljudi imaju tako pogresnu percepciju sta je bitno i vazno. Bespotrebo tosenje energije i novca. Farbaju stepenice a okolina kao u Vukovaru posle rata!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: