Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 15. 7. 2022.

| Društvo

Osma epizoda "Robin Hud" - kompilacija priča o problemima građana, novinara i uzbunjivača

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti

Kroz poslednji serijal "Robin Hud" publika je bila u prilici da čuje i pogleda neke od regionalnih priča koje su uznemirile javnost. Pojedinci su pravdu tražili putem medija, jer je izostajala reakcija nadležnih, a uzbunjivači su se oslanjali na nezavisne novinare kako bi ukazali na neke od problema. Ekipa koja je radila na ovom projektu nastaviće da priča neobične priče o često nefunkcionalnom sistemu na Balkanu.

Ignorisanje, zastrašivanje i odugovlačenje reči su srpskih uzbunjivača kojima su opisivali odnos države prema njima onda kada su rešili da javno progovore o koupciji. Bila je to tema jedne od epizoda u kojoj se govorilo o aferi Krušik, ali i o niškim uzbunjivačima iz JKP "Gorica" i Komunalne milicije i o pritiscima koje su trpeli.

Epizoda Femicid i (ne)reagovanje institucija u Srbiji i regionu bavila se tragičnim sudbinama žena koje su godinama trpele nasilje, a kako odgovora Vlade i nadležnih nije bilo, o toj temi razgovaralo se sa civinim sektorima.

O položaju novinara u regionu govori četvrta epizoda Zločini bez kazne u kojoj novinari svedoče o svojim neprijatnim iskustvima sa kojima su se susretali tokom izveštavanja o temema koje ne idu u korist vlasti, zbog čega se ne osećaju bezbedno.

Kesice umesto potrošačkih korpi simboličan je naziv epizode u kojoj se govorilo o poskupljenjima u regionu, kako to utiče na potrošače i kave su reakcije građana, dok već naredna postavja pitanje "Da li je zagađenje vazduha posledica neodgovornog ponašanja ili čistog biznisa?".

Ekipa "Robin Huda" poručuje da će nastaviti da upiru prstom u nedostatke, a građane Srbije i Kosova, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore pozivaju da im i nadalje ukazuju na probleme i teme u interesu javnosti, putem mejla: [email protected] .

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: