Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 7. 3. 2013.

Osmomartovska diskriminacija u JKP Medijana

d foto: trebinjelive.wordpress.com

U ovom komunalnom preduzeću odlučili su da “podele” dame u dve kategorije, pa će tako šefice i direktorke povodom praznika dobiti 6.000 dinara, a ostale radnice duplo manje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • jana

    15:53 // 7. 3. 2013.

    od cijih to para oni dele cestitke?

  • Dr.Pravdic

    16:04 // 7. 3. 2013.

    Bananini kadrovi.Gospodin Radisavljevic prvo treba da nauci nesto o 8. martu i zasto se obelezava.Zatim kada to savlada ,treba da zna da te pare ne treba da idu na teret preduzeca nego iz sredstava sindikata.Znaci sindikati posto vise ni zimnicu ne dele treba valjda da se izbore za ravnopravnost,kao osnovno pravo.Znaci li to da i topli obrok primaju razlicito i da li im i nadoknada za prevoz sleduje veca.Te gospodje sa vecom platom imaju bolja radna mesta vecu osnovicu za PIO i druge benefite ali im to ne daje za pravo da budu bolji ljudi,u ovom slucaju zene.Sramota je praviti ovakvu podelu imajuci u vidu socijalni status uposljenih u Medijani.

    • Miloš

      08:18 // 8. 3. 2013.

      Samo se sa jednim ne slažem u tvom kometaru a to je da prema kolektivnom ugovoru poslodavac je dužan da obezbedi prigodan poklon ženama za osmi mart i svim ostalima koji ispunjavaju uslove novogodišnje poklone za decu. Podrška ženama protiv ovakve bahatosti!

    • Dr.Pravdic

      15:01 // 8. 3. 2013.

      @Milos.Utoliko bolje tu sigurno ne pise da ih obezbedjuje u skladu sa strucnom spremom.I potvrdjuje da sindikati treba da reaguju jer su oni potpisnici tog ugovora.

  • hm

    16:12 // 7. 3. 2013.

    Zar sama ta podela na muskarce i zene nije diskriminacija?

  • Sale

    16:16 // 7. 3. 2013.

    Tog direktora najzad treba otpustiti. 8 godina je direktor i nije naucio da ne sme da diskriminise radnike. Svaka vlast koja dozvoljava ovakvim tipovima da budu direktori je gubitnicka vlast.

  • Milos Dinic

    16:24 // 7. 3. 2013.

    "DEO PLATE KOJI SE ZOVE ČESTITKA ZA 8. MART"...Sta treba da se desi pa da ljudi izadju na ulice i najure neobrazovane ljude sa vodećih pozicija? Problem je što ovaj gospodin ne vidi ništa loše u svom postupku i još ističe da su i njegovi prthodnici isto postupali.

  • Tomislav Mladenović

    16:25 // 7. 3. 2013.

    Šta reći.Sramota.Dali je moguće da se i danas diskriminušu žene.Trebalo bi da tih 3000 demonstrativno odbiju.

    • Dr Pravdic

      16:45 // 7. 3. 2013.

      Odbile bi da su im plate direktorske.Ovako je to pozamasan deo plata koje imaju.Pa jadnice moraju da cute,po principu daj sta das.Sindikati probudite se !!!!

    • dzoni

      01:17 // 8. 3. 2013.

      Dr Pravdic @ i odbile su,trpeći diskriminaciju godinama ,demonstrativno su odbile da prime cestitku u iznosu od 3000 din. dok su visokokvalifikovane dame koje su VEOMA pospešile učinak mediane sa duplo više novca jedva dočekale te čestitke,i to nije sve za njih,sutra se sprema koktel za te dame gde ce im biti urucene te iste cestitke sa skupim buketom cveca,dok su ove nekvalifikovane dame dobile cestitke na ulici ili u kancelariji,BRUKA

  • jelena

    16:36 // 7. 3. 2013.

    sramota! zene koje stvarno rade dobijaju duplo manje, od onih koje sede, ogovaraju, lakiraju nokte i mrze te, sto si uopste trazio dozvolu da te primi, a i ko zna kako je zavrsila fakultet i dobila to direktorsko mesto. pa dokle bre vise

    • Bojan Tuzibabic

      00:48 // 8. 3. 2013.

      U pravu si Jelena, nisam bio dugo u krugovima stranackih, javnopreduzeckih i burazerskih zaposljavanja jer sam radio druge poslove ne mesajuci se sa doticnim kadrovima. Kako sam skoro krenuo po javnim preduzecima i opstinama nisam mogao da verujem kakvi su sve nesposobnjakovici zaposleni, mnoge znam jos iz srednjoskolskih dana i cak je i cuvanje ovaca poverljiv posao za njih, najtragicnije je ipak u zdravstvu i pravosudju jer njihova odgovornost je najveca.

  • Posmatrac

    16:46 // 7. 3. 2013.

    Trazili ste- eve vam ga! Komunizam je proslost, dame i gospodo. Prisilna jednakost i ravnomerna podela su stvar davne proslosti. Dobrodosli u kapitalizam i savremeno drustvo. Koliko vredis i doprinosis- toliko ces i da dobijes. Objasnjenje generalnog direktora je sasvim na mestu.

    • Ivan

      21:40 // 7. 3. 2013.

      Ovu nagradu su zaslužile samo zbog toga što su žene, pa tvoj komentar nije besmislen jedino ako su ove na višim pozicijama malo više žene od ostalih. Nije u pitanju zarada već osmomartovski poklon.

    • jorgovan

      08:15 // 8. 3. 2013.

      A ti se kaobajagi razumeš u kapitalizam. Pa znaš li ti kada bi se ovo desilo u Nemačkoj ili ne daj Bože u Švedskoj, da bi taj direktor smesta bio razžalovan. Mnogo vas ima prepametnih.

  • Bratanac

    16:50 // 7. 3. 2013.

    Dotični gospodin je zbog ovakvog postupka zaslužio dugogodišnju robiju... Koliko krivičnih dela u samo jednoj odluci, a njemu je sve to ok. Jednostavno nemam reči.

    • Mika

      06:06 // 8. 3. 2013.

      Jel' to po Dusanovom zakoniku? Koliko ja znam- srednji vek je odavno prosao.....

    • Bratanac

      09:27 // 8. 3. 2013.

      Obzirom da su Naprednjaci zadnji put vodili Srbiju (pre ovoga sada) na prelazu iz Srednjeg u Novi vek na dobrom smo putu da se vratimo tamo...Ekonomiju smo već prilagodili, samo još zakonodavstvo.

  • Aleksandra

    16:53 // 7. 3. 2013.

    Pa dobro, Radisavljeviću, kako Vas nije sramota?! Vaše objašnjenje je sramotno!!! Pa te žene koje čiste na ulici, po svakavom vremenu, rade više od tih na "odgovornim" mestima! Kako Vas nije sramota da s pozicije s koje ne mrdate više od 15 godina, menjajući stranke i preduzeća, morališete nešto?! Ma, mi Nišlije smo budale,... odavno ste Vi i slični Vama za motke...

  • xyz

    16:57 // 7. 3. 2013.

    Ja sam pa pomislio da je rec o diskriminaciji muskaraca, posto muskarci ne dobijaju nista..

    • hm

      08:31 // 8. 3. 2013.

      muskarci trebaju isto da dobiju novac, da bi mogli da kupe nesto lepsem polu

  • Luka Simonski

    17:12 // 7. 3. 2013.

    Pa da, u javnim preduzećima i ustanovama koje su na teret budžeta, dakle napaćenog naroda, sada u ovoj krizi je intrigantno uopšte pominjati bilo kakve poklone a kamo li se oko njih prepirati i vršiti diskriminaciju. Da su u privatnim firmama, nebi imali ništa i nebi bilo svađe. Vidite da je para prokleta! Direktor pod hitno da povuče odluku ili da je preinači - svim ženama po 2000 rsd u vidu poklon čestitke, koliko da se obeleži ovaj dan. Takođe bi JV trebalo da se informišu i javno iznesu koja su ta preduzeća i po koliko poklanjaju! Da čujemo npr. za ED, Vodovod, Toplanu itd.

  • Anonimno

    17:40 // 7. 3. 2013.

    direktor ima obraz kao djon sta li on sve radi sto javnos ne zna to treba najuriti zato sto vredja radnike koji mu zaradjuju parce xleba sram da ga bude sto se razbacuje sa tudjim parama!

  • zoran

    18:04 // 7. 3. 2013.

    Samo je za njega to normalno.Pa ako su pre tebe to radili,nastavi i ti.Jel su to one zene sto sede u finim,zimi zagrejanim,a leti rashladjenim kancelarijama.A one sto se smrzavaju sada radeci na ulici-sta su one?Zene drugog reda?Nego vi skupite hrabrost pa se zalite tamo gde treba.

  • Dragan Najdanovic

    18:07 // 7. 3. 2013.

    Dal neko moze da mi kaze iz koje stranke je ovaj "genijalac"', cisto da kad dodju sledeci izbori ja VIDIM nesto lose i nikako ne glasam za te m...... .

    • Dr.Pravdic

      09:42 // 8. 3. 2013.

      @dragan Ponovicu.Radisavljevic je Bananin pulen prati ga u stopu.Bili su SPO pa su malo lutali po nekim manje poznatim i neuspesnim strankama Vuksanovica onda su kao"eksperti"usli u G17+(verovatno su uveku plusu)i na kraju URS.

  • dobronamerni čitalac

    18:33 // 7. 3. 2013.

    Ako svi isto daju u sindikat,onda predstavnik sindikata treba da se srami što ništa nije preduzeo povodom ovog slučaja.

    • boxy

      01:24 // 8. 3. 2013.

      sindikati nemaju veze sa ovim sluČajem.svaki sindikat svojim članicama podjednako dodeljuje prigodne poklone,da li je u pitanju novac ili poklon ,sindikati ne prave takve podele,ova podela među ženama je lični stav gen.direktora mediane i nema nikakve veze sa sindikatima.

  • tmujo

    19:20 // 7. 3. 2013.

    verovatno su iz iste partije,no to i nije najbitnije koliko sam cin diskriminacije a tek objasnjenje,u pravu su sto nas neprimaju u evropsku uniju.Ovakvo ponasanje nije primereno ni za privatnu firmu ane za javno preduzece,bice da se covek zaneo pa misli da mu tata ostavio a on da deli po svojoj volji.

  • Ivan Milovanovic

    19:51 // 7. 3. 2013.

    Sve je lepo objasnio, kapiram ja njegovu logiku, samo nikako da shvati da je 8.mart dan ZENA, a ne dan obrazovanja. Kada se budu delili novogodisnji bonusi pa da i uzmu u obzir obrazovanje i funkciju, ali na dan ZENA valjda ne postoji razlika? Jer sve su zene iste (u vise smisla :D)..

  • Milan

    19:55 // 7. 3. 2013.

    Ovo nije skandal ovo je jos jedanput zloupotreba najviseg nivoa. Sram vas bilo a vas gospodine direktore Radisavljevicu treba skupstina grada Nisa, gradsko vece pod hitno da smene jer ovo je klasicna zloupotreba polozaja. SVE VAM JE MALO

  • Jova

    20:19 // 7. 3. 2013.

    Epa svaka ti čast URS-ovcu, što se "pametan stidi onaj na suprotnoj strani pameti, se hvali" ...
    Pa eto tako i čusmo da on to radi i poslednjih 7-8 godina !!!
    Gde li vas samo Dinkić pronalazi ???

  • Saša Mitrović

    20:28 // 7. 3. 2013.

    Neverovatno! Direktor a nezna šta je plata a šta čestitka cccccccc. Ali od tog gospodina smo svašta čuli pa me i ne čudi ovaj njegov komentar. Čudi me da je direktor !

  • Sasa Vasilic

    20:29 // 7. 3. 2013.

    eh,sto nije nusic ziv da napise nesto o ovakvim glupostima.kvazi intelektualke,nekakve sefice i direktorke,koje ceo dan provode po podzemnom,forumu i obrenovicevoj,stavise po ,skoro 60 e u dzepce,a ove jadnice,sto skupljaju djubre''kulturnih" nislija duplo manje!putuj evropo!

  • Znalac

    20:49 // 7. 3. 2013.

    Obrazovanim i pozicioniranim zenama je naravno potrebno vise para! Pa taman posla da neka sefica za osmi mart primi isto para kao i cistacica ulica! Pa molim vas lepo one tako doterane i namirisane i vrede kao ove dve zene iz proizvodnje! Gospodine Radisavljevicu svaka vam cast na svemu, vi ste covek cija razmisljanja treba negde objaviti kako bi bila dostupna sirokim narodnim masama da se edukuje.
    Srecan 8 mart svim zaposljenim zenama JKP Medijana ali ipak malo srecniji onim manje placenim.

  • Miloš

    21:14 // 7. 3. 2013.

    Sramota! JKP Medijana posluje sa teškim gubitkom a oni dele čestitke u visini trećine zarade čistačice.

  • Cowboy from Nis

    21:32 // 7. 3. 2013.

    Upravo smo videli koliko je ovaj direktor zaista obrazovan.

  • hahaha

    21:36 // 7. 3. 2013.

    Pa kad nisu ucile skolu

  • Mica

    22:07 // 7. 3. 2013.

    Rekla sam jednom reci cu opet slusajte Iznad svih i pesmu to je ljubav,i ne obazirite se na ove teskoce

    • Dr.Pravdic

      15:07 // 8. 3. 2013.

      @Mica.Opet ti Mico!Rekoh ti oni tebi malo sado-mazo a ti" cut bolan to je romantika".

  • nenad

    23:59 // 7. 3. 2013.

    Direktore,iz kojih sredstava se izdvaja za plate, a iz kojih za cestitke?

  • anonimna

    00:03 // 8. 3. 2013.

    da neko sme da posalje sutra televiziju u ivana milutinovica od 11h da snima svecanu zakusku i podelu vaucera finim damama super zenama pa da cuje cela srbija za bruku direktora radisavljevica koji sa ponosom vredja i vrsi diskriminaciju zena direktore sram vas bilo ....

  • Nenad Milosevic

    00:06 // 8. 3. 2013.

    Ocigledno je da nisu sve dame dame ali zato kad nesto nije u redu znamo ko je prvi na udaru.
    Svaka cast gospodo.

  • anonimna

    01:28 // 8. 3. 2013.

    ljudi pa zar ovo nije javno priznanje direktora kako se vrsi mobing nad radnicima onda mozete da zamislite sta sve radnici dozivljavaju od svojih sefova ......

  • Araon Minuion

    08:36 // 8. 3. 2013.

    Žena je žena pa završila ona fakultet ili 4 razreda osnovne škole! Sramota, deliti žene za njihov praznik po tome koje su stručne spreme! I jedne i druge imaju iste probleme! Svim ženama bez obzira na stručnu spremu, versku i nacionalnu pripadnost želim srećan 8. Mart jer bez njih ne bi bilo ni nas!

  • Nenad Stevanović

    10:25 // 8. 3. 2013.

    Ne mogu da se dogovorim šta me u ovoj vesti više nervira, diskiminacija, opravdanje direktora ili rasipanje novca. Mnogo toga je ovde naopako, a najgore od svega je što u ovoj vesti fali neko ubistvo i da totalno oslika stanje u zemlji.

  • Dragana Maric Ex Stankovic

    10:40 // 8. 3. 2013.

    Mislim da bi intelektualke trebalo da pokazu na delu svoj intelekt i da odbiju da prime cestitku i na takav nacin pokazu da ih ovakav postupak rukovodstva vredja jer zene su se izborile za ravnopravnost sa muskarcima a sad treba da se bore i za medjusobnu ravnopravnost!Sramota!

    • Dr.Pravdic

      15:14 // 8. 3. 2013.

      Konacno da neka intelektualka progovori.Jer da sam ja to rekao kao muskarac bio bih u startu kao protiv intelektualki.Intelektualac se ne postaje samo sticanjem diplome,pogotovu danas kada je mozete kupiti.

    • Ivana

      16:04 // 8. 3. 2013.

      Bio bi to divan jedan intelektualni gest kada, te prave i pravdoljubive intelektualke, ne bi morale ponovo da dodju u ponedeljak na posao i rade svoj posao u istom okruzenju.
      Da li je moguce da neko jos veruje da jedinka, i uslovno i bukvalno receno, moze danas bilo kakvu pravdu sama da istera, a da joj se ista ne obrusi po ledjima, i najcesce je ubije?

      Apropo cele price, ovo ne da je diskriminacija, nego samo iskvaren ljudski mozak moze ovo da proguta kao nekakvu logiku.

  • mikic

    11:02 // 8. 3. 2013.

    podmazuju masnu gusku...

  • Kosta Gogov

    11:04 // 8. 3. 2013.

    Ovo je sramota za JKP Medijana i za direktora. Ocigledna diskriminacija i interesuje me da li neko moze da uradi nesto povodom toga?!

    • Dr.Pravdic

      12:25 // 8. 3. 2013.

      Moze .Prvo direktor da se izvini javno zenama JKP Medijana,pa zatim i zenema uopste.Drugo da i onima kojima nije dao 6000 da doda razliku od 3000.U protivnom ima posla i bez toga za razne postupke u okviru zastite ljudskih prava ,nacela jednakosti itd.Kod zastitnika, ombusmana,prava gradjana raznih NVO...

  • LIDIJA

    12:53 // 8. 3. 2013.

    ljudi nije dao iz dzepa te pare to gladni narod placa a ako vec placa svima jednako zena je zena ma na kojoj poziciji, ali od ovako obrazovanog coveka sta drugo ocekivati:;?

  • Vukashin

    14:34 // 8. 3. 2013.

    Hmm, A šta će Medijani tolika gomila žena u administraciji. 38, hmm, sa takvim menadžmentom mogao bi da se vodi pentagon. Da li može barem jednom da se desi da terenci dobiju nešto a da kancelarijaši kažu - ako svaka čast, zaslužili su to.

  • opravdani

    14:42 // 8. 3. 2013.

    Da li je ovo licna odluka direktora. Ako je tako ..onda je za osudu. Nemoguce da je odluka doneta jednoglasno.

  • Na zalost iz Nisa

    01:18 // 10. 3. 2013.

    Sramota!!! Narod gladuje a direktor se razbacuje narodnim parama!!! Ako je postojao visak novca, u sta sumnjam, trebalo je da ga pokloni za pomoc narodnim kuhinjama ili siromasnoj deci!

  • Anonimno

    16:47 // 11. 3. 2013.

    Zar mislite da neka od zena iz JKP Medijana sme da podnese prituzbu na diskriminaciju u tom preduzecu?

  • Duca Vasiljević

    14:29 // 13. 3. 2013.

    Sramota! Ovakav postupak ne sme da prođe nekažnjeno.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: