Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 4. 3. 2011.

Vašar na Durlanskoj pijaci

Haos nalik onom koji je tokom Novogodišnjih praznika viđen u Obrenovićevoj ulici u centru grada, sada se nalazi na Durlanskoj pijaci.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Boban

    16:05 // 4. 3. 2011.

    Komunalna policijo stani na put ovim svinjarijama..!

  • Dr Marinkovic

    18:40 // 4. 3. 2011.

    Teritorija Opstine Pantelej nije delovala nikad zapustenije. Stice se utisak, da je sadasnja opstinska vlast, instalirana da bi vredjala zitelje. Ovaj haos u Durlanu je nama najuocljiviji, ali cujemo da i ostali delovi opstine (kao i sela) stalno negoduju. Sada Gradonacelnik nece reagovati, jer je stimulisao nasu Opstinu, sa duplim budzetskim sredstvima. To nije slucajno, pa predsednik Slavisa Dinic je deo njegove frakcije DS-a u Nisu. Oni sada nemaju vremena za komunalni red i funkcionisanje Grada.

  • Logicno zar ne?

    22:08 // 4. 3. 2011.

    1. Da bi komunalni inspektori kontrolisali kako je i gde nesto postavljeno moraju prvo da se odvoje od svojih udobnih uleglih fotelja.
    2. Koliko sam ja cuo u resenjima koja izdaje nadlezna opstina pise gde se i kako postavlja tezga i tacno se navodi sta se sa nje moze prodavati. Tako da, ako neko kontrolise gde se i kako postavlja tezga, onda bi LOGICNO bilo i da kontrolise sta se sa nje moze prodavati. Zar ne?
    3. Ako postoji podela kontrole onda bi verovatno i gradjevinska inspekcija trebala da se ukljuci oko montaze tezgi, saobracajna policija da kontrolise pravilno kretanje gradjana izmedju njih i finansijska inspekcija da iskontrolise dnevne pazare koje ostvaruju vlasnici tezgi. :-P

  • Trazim posao

    13:28 // 5. 3. 2011.

    U Komunalnoj policiji odbacuju odgovornost.
    - Mi nemamo nikakva ovlašćenja po pitanju estetike.

    XAXAXAXAXAXAXAXAXAX Kraljevi vi imate ovlašćenja samo da gledate ko je bacio pikavac van kante !

    Svaljivanje nadleznosti na drugog A TAJ DRUGI NE POSTOJI !!!

  • Biljana

    19:50 // 6. 3. 2011.

    @ Dr Marinkovic Ne znam odakle Vam podatak da je GO Pantelej imao dvostruko veci transfer od drugih opstina, ali je to tacno. U prethodnoj godini Pantelej je potrosio oko 84 miliona din. dok su se ostale Opstine kretale oko 43 miliona din. To saznanje, kod nas u drugim Opstinama izaziva revolt prema kabinetu Gradonacelnika i evo prilike da Bidzetska revizija dokaze nadleznosti. Pitace se narod "Gde su tolike pare potrosene", kad se na terenu nista nije radilo.

  • Nišlija

    08:26 // 7. 3. 2011.

    Nijedna gradska odluka ne definiše "estetiku" po pitanju postavljanja montažnih objekata kao što su tezge.
    Logično je a i piše u odluci da kontrolu izdatih odobrenja vrši gradska opština ,pa samim tim i komunalne inspekcije gradskih opština vrše inspekcijski nadzor. Ukoliko neko koristi prostor suprotno odobrenju tj. ukoliko ne prodaje na tezgi ono zašta je dobio odobrenje ,gradska opština koja je izdala odobrenje tj.rešenje može isto staviti van snage.
    Što se tiče komunalne policije ona kontroliše dali lice koje je zauzelo javnu površinu poseduje odobrenje ali nemože da stavi rešenje van snage jer ga kom.policija nije ni izdala.
    Komunalna policija je trenutno jedina gradska služba koja radi svoj posao i zlonamerna je svaka tvrdnja da je drugačije.
    Takođe je logično,kako je već neko rekao da bi neko izvršio kontrolu mora prvo da izađe na teren a ne da sede u udobnim foteljama.

  • Konstantin

    15:38 // 7. 3. 2011.

    Niko se nije zapitao kako je tim jadnim ljudima, koji tamo sede na ovim niskim temperaturama, i pokusavaju da prezive dan i odnesu koru leba svojoj deci. Po fotografijama bi se reklo da sve odrzavaju CISTO. Mislim da centar nije lokacija za prodaju na tezgama, ali na pijaci u Durlanu ljudi mogu nesmetano da prodaju a da nikom ne smetaju. Doduse stvarno treba da promene izgled tezgi. Ja nigde ovde ne videh dobronameran komentar, a mnogi komentari nemaju veze sa tekstom i temom koja se obradjuje. Svako gleda na stvari jedino iz svog ugla. Inace u Nisu imamo problem sa sofisticiranim osecajem za estetiku. Eto nas savesnih gradjana kako svakog proleca sredjujemo oko zgrade. A dobri komsije se otimaju oko motika i lopata , ko ce pre da zgrabi , ko ce vise da ocisti, ko ce vise lepog cveca i zelenila da posadi... Zaostala smo nacija. U modernom svetu se to tako ne radi. U modernom svetu se sve radi iz fotelje. Iz fotelje se pisu komentari na internetu. Iz fotelje se okrene telefon nadlezne sluzbe. I ceka se. Pa mi zato placamo porez. Problem je sto smo izuzetno vredan narod, sa neprevazidjenim osecajem za zivotnu sredinu. I nesto nam ne da mira i stalno nas tera da sredjujemo zivotni prostor u kom zivimo. Americki Indijanci i Zen Budisti padnu u depresiju kad vide u kakvoj harmoniji sa zivotnom sredinom zive Nislije. A komunalnim policajcima upala sekira u med, da za preko 20 hiljada plate, obilaze razdragane komsije i da procavrljaju po koju dobru prijateljsku i dobronamernu rec. Milina.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: