Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 4. 12. 2017.

| Društvo

Osnovan Lovački savez jugoistočne Srbije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
lovci-b.c
Osnivačka skupština novog udruženja; foto: B. Ć.

Više od 10.000 lovaca i 26 lovačkih udruženja sada je objedinjeno u jedinstveni Lovački savez jugoistočne Srbije, a kako kažu u savezu to bi trebalo da donese i neke bolje uslove za sve lovce i bude njihov servis.

Zastupnik novoformiranog saveza do izbora predsednika biće Zoran Aleksić iz Pirota, a predsednik Lovačkog udruženja Niš Bratislav Ćirković kaže da je ova ideja nastala još pre nekoliko godina, ali da nije bilo podrške Lovačkog saveza Srbije da se lovci sa jugoistoka okupe u jedan zajednički savez.

Lovački savez je to sprečavao obećavajući različite benefite, spuštanjem stručne službe na jug Srbije i brojnim pokušajima da se nešto odradi. Ostali savezi su imali različite benefite, a jug, istok i zapad su bili finansirani od strane LSS - kaže Ćirković.

cirkovic-lovacko-B.C Ćirković prvi predsednik Lovačkog saveza jugoistočne Srbije; foto: B. Ć.Pored republičkog saveza postoje još Lovački savez Vojvodine, Lovački savez Kosova i Metohije i Lovački savez centarlne Srbije. Kako kaže, to je dovelo do toga da nema predstavnika sa juga Srbije u Radnoj grupi koja razmatra izmene i dopune Zakona o lovstvu.

Mi smo sada za osnivanje našeg saveza dobili podršku Lovačkog saveza centralne Srbije, a na kraju se sa tim pomirio i Lovački savez Srbije. Moja očekivanja su da će u narednom periodu svoje saveze formirati i lovci iz zapadne Srbije i beogradska lovna oblast. Tako ćemo imati nekih 5 saveza koji će praktično biti servis lovačkih udruženja za praktične stvari - rekao je Ćirković.

Osnivačka skupština Lovačkog saveza jugoistočne Srbije održana je u sali niškog Simfonijskog orkestra, a s obzirom na to da novi savez broji više od 10.000 članova, kako kažu sami lovci, on se pozicionirao kao značajan faktor u lovstvu Srbije.

Pored brojnih zvanica, formiranju novog saveza prisustvovao je i predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz, kao i predsednici ostaih saveza.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    14:16 // 4. 12. 2017.

    E , super ! A baš sam sa nestrpljenjem očekivao kada će i lovci udruže pa da se reše i njihovi problemi a samo su njihovi problemi ostali nerešeni !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: