Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 24. 1. 2012.

| Društvo

Osnovan klaster proizvođača obuće

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Vranje
Meri Vorlik sa proizvođačima obuće

U Vranju je osnovano Udruženje proizvođača obuće koje nosi naziv po nekadašnjoj najuspešnijoj fabrici za proizvodnju obuće “Koštana” i predstavlja konzorcijum 14 proizvođača koji zapošljavaju 1.062 radnika, od kojih su više od dve trećine žene.

Promovisanje klastera obućarske industrije upriličeno je povodom obeležavanja decenije pružanja pomoći Srbiji od strane Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, koja je u tom periodu uložila oko 662 miliona dolara za podsticanje ekonomskog razvoja.

Desetogodišnjica rada USAID-a u Srbiji i pola veka postojanja u svetu obeležena je u prisustvu ambasadorke Amerike u Srbiji Meri Vorlik i najviših predstavnika USAID-a, predstavnika lokalnih samouprava opština na jugu Srbije i nevladinog sektora.

Meri Vorlik je rekla da od 810 miliona dolara koliko je u proteklih deset godina američka vlada investirala u Srbiji, 663 miliona dolara uloženo je preko USAID-a.

- Mi smo ohrabrivali investicije, radili na otvaranju novih radnih mesta i podsticanju izvoza, kako bi građani imali koristi od svog demokratskog društva. U 32 opštine otvarili smo uslužne centre, gradili smo puteve, mostove, škole, pomagali malom privatnom biznisu, a kroz program "MEGA" otvarali smo Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj - rekla je Vorlikova u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: