Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 12. 5. 2021.

| Društvo

Osnovci “Učitelj Tase” još večeras prikupljaju novac za pomoć porodici čiji je stan izgoreo

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
požar nikole pasica
Osnovci "Učitelj Tasine" škole se ujedinili u pomoći za školskog druga; foto: Vanja Keser;

Poslednja akcija prikupljanja novca za pomoć porodici, čiji je stan krajem prošle nedelje izgoreo u požaru u Ulici Nikole Pašića u Nišu, biće večeras od 18:30 ispred glavnog ulaza Osnovne škole “Učitelj Tasa”, najavljuje Rastko Cvetičanin, organizator i školski drug dečaka koji je ostao bez stana. Uzrok požara i dalje je nepoznat.

Ni posle 5 dana od kako je gorela zgrada u Ulici Nikole Pašića u Nišu nije poznato kako je izbio požar, kažu u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a dok se čekaju rezultati istrage, građani već organizuju kako da pomoglnu oštećenima u požaru.

Za renoviranje jednog od 3 stana koje je zahvatila vatra, osnovac "Učitelj Tasine" škole Rastko Cvetičanin organizuje akciju prikupljanja novčane pomoći. pozar nikole pasica foto sasa trifunovic Vatra gorela na unutrašnjoj strani zgrade; foto: Saša Trifunović;

Počeli su u bunkeru na Margeru, a večeras se sele u dvorište škole "Učitelj Tasa", gde će je biti od 18:30.

Najpotrebniji im je novac za uređenje stana i ova akcija je samo za prikupljanje novčanih sredstava - kaže Cvetičanin.

U ovom trenutku, kako ističe, porodici koja je ostala bez stana dobro bi došao i nameštaj, kao i garderoba, ali kaže da se nada da će to neko drugi da organizuje. On je, kako pojašnjava, sebe zadužio da napravi 2 akcije za vikend, na kojima su građani doneli skoro 75.000 dinara.

Na samu ideju da pomogne drugu iz odeljenja, kako objašnjava, došao je u subotu kada je saznao da je njegov stan izgoreo u požaru, a prvi poziv za pomoć objavio je preko društvene mreže Instagram.

Palo mi je na pamet jer sam osetio potrebu da mu pomognem nekako, jer nam je to najbolji drug iz odeljenja - kaže Cvetičanin.

Njihov drug je, kako su saznali, sada sa porodicom smešten kod rođaka u selu u okolini Niša, a krajnji cilj njegove i akcije ostalih drugova jeste da prikupe dovoljno novca za renoviranje stana, te da se porodica vrati na staru adresu.

Ovo je samo prva pomoć, a za dalje je bio cilj da preuzme Grad ili neka druga institucija - naglašava Cvetičanin.

Akciji se, kako kaže, priključila i Osnovna škola “Učitelj Tasa”, a učenici najavljuju da će apelovati na direktorku škole da pokrene inicijativu ka Gradu za pomoć njihovom drugu.

Podsetimo, stan porodice osnovca za čije renoviranje njegovi drugovi prikupljaju novac, jedan je od tri u Ulici Nikole Pašića na koje se proširio požar u noći između petka i subote. Akcija prikupljanja pomoći traje od subote.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cika Velja

    14:05 // 12. 5. 2021.

    Lepo je sto ste organizovali akciju pomoci.Iz sveg srca Vam zelim da uspete.Neka pomogne ko koliko moze!
    Ali,dragi decace,organizatoru akcije,PRVO treba da pomogne grad I"tamo neke"organizacije,pa tek onda gradjani.I PRVO novac,zasto?Imam namestaj za 2 stana,nije los,odecu za izvoz,a nemam para.Kako da pomognem?Deca u skoli su vec dobila usmena "obavestenja"da trebaju da donesu ne manje od 500 d

    • Dalibor

      23:45 // 12. 5. 2021.

      Ima nade za buduce generacije nije sve izgubljeno.Nije vreme za politikanstvo.SAMO HRABRO.

    • Tihomir

      11:34 // 13. 5. 2021.

      Deca zele da daju doprinos i pomognu drugu, osim sakupljanja novca isli su i kod druga u stan da mu ciste šut i iznose izgorele stvari, sakupljali su ko je mogao i koliko mogao a nikakv iznos nije sufliran. Grad i ostale organizacije neka rade svoj posao kako znaju i u to decu nemojte da mešate a vi ako želite da ponudte pomoć kontaktirajte porodicu, svi znamo ko su, jednom radni i pošteni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: