Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 21. 3. 2022.

| Društvo

Osnovci iz Pukovca čistili dvorište i obalu Puste reke

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
čišćenje
Učenici škole u Pukovcu sproveli akciju čišćenja; Foto: T. Đ.

Na desetine džakova plastičnih flaša, papira i raznog otpada uklonjeno je sa obale Puste reke i školskog dvorišta u današnjoj akciji koju su sproveli članovi Učeničkog parlamenta i isturenog odeljenja Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Pukovcu. Učenici su dan posvetili obeležavanju Svetskog dana vode, šume, početku proleća i Međunarodnom danu rasne diskriminacije.

Tijana Đurić, psiholog škole, kaže da je akcija podržana i pomognuta od strane nastavnika i radnika škole, a 30-ak učenika od petog do osmog razreda bilo je podeljeno u više grupa na različitim lokacijama. obala Učenici čistili obalu Puste reke; Foto: T.Đ.

Članovi Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima sa svojim rukovodiocima organizovali su aktivnosti u okviru škole i lokalne zajednice. Očišćen je deo obale Puste reke, očistili smo i ukrašavali školski park i hol škole. Uz veliku podršku svih nastavnika, aktivnosti su sprovedene onako kako su i zamišljene i smatramo da smo ispunili zacrtani cilj. Ovom akcijom smo želeli da pokažemo da se svest o očuvanju prirode i okoline kod dece razvija od malih nogu, a različitosti nas uče da smo svi jednaki – kaže Tijana Đurić.

Ona dodaje da je ta aktivnost samo jedna u nizu sprovedenih od početka školske godine, od projekta "Jesen u mom sokaku", preko "Zimske idile", do akcije pod nazivom "Prolećni kutak".

Osnovna škola "Vuk Karadžić“ u Doljevcu ima oko 1.100 đaka, a istureno odeljenje broji nešto manje od 200 đaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    18:19 // 21. 3. 2022.

    Da lakse medjarci vade pesak!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: