Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 9. 7. 2023.

| Društvo

Osnovci iz Žitkovca osvojili 15 nagrada na takmičenjima iz kratkog dečijeg filma

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
žitkovac3
Brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima; foto: Miloš Petrović

Tokom protekle školske godine, učenici osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Žitkovca kod Aleksinca osvojili su ukupno 15 nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti kratkog dečijeg filma. Nastavnik koji vodi osnovce na takmečenja ističe da su deca vole informatiku i da su motivisana jer na zanimljiv način uče, a uz to osvajaju i nagrade.

žitkovac Spojili srpski jezik i informatiku; foto: Miloš Petrović Nastavnik informatike Miloš Petrović i nastavnica srpskog jezika Branka Videnović došli su na ideju da spoje ta dva predmeta što su, kako kažu, učenici prihvatili sa oduševljenjem. U roku od godinu dana osvojili su ukupno 15 nagrada, a jedna od najverdnijih je drugo mesto na međunarodnom takmičenju u Atini.

Spojili smo informatiku, srpski jezik i istoriju na jedan zabavan način gde deca primenjuju znanje iz svih tih predmeta na jedan zabavan način. Na rezultate smo mnogo ponosni, izdvojio bih takmičenje u Atini gde je tema bila “Jevreji u našem gradu”, taj film smo radili na engleskom jeziku, a posebno bih izdvojio prvo mesto na takmičenju Ministarstva odbrane gde je tema bila “Žene heroji” i mi smo radili film o Milunki Savić - ističe Miloš Petrović.

žitkovac2 Prvo mesto na takmičenju Ministarstva odbrane; foto: Miloš PetrovićDa informatika stalno napreduje priča nastavnik Petrović, zbog čega se on trudi da ide u korak sa njom pa tako deca na časovima uče o programiranju i editovanju videa. Novi računari i dobri uslovi za rad omogućili su deci da postižu dobre rezultate na takmičenjima.

Deca ni ne znaju da uče jer sve radimo kroz zabavu i oni mnogo bolje prihvate sve. Oni vole informatiku, od malena su u tome i to ih zanima. Iako se u poslednje vreme mnogi žale na disciplinu učenika, ja to ne mogu da kaže. Moji učenici su posvećeni, verovatno zbog računara, sve im je zanimljivo, dobri su i motivisani - ističe nastavnik.

Dobri rezultati motivišu druge učenike da se i oni oprobaju na takmičeniima, a iako sada ispraća uspešnu generaciju osmaka, nastavnik Miloš Petrović kaže da dolaze novi učenici od kojih očekuje da nastave sa uspesima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: