Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:18, 12. 3. 2018.

| Društvo

Osnovci krišom pili vino tokom časa

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
1 tatkova skola ljm
Sllučaj iz "Tatkove" škole prijavljen inspekciji; foto: Lj.M.

Nakon što je nastavnik osetio miris alkohola u učionici, utvrdio je da su đaci jednog odeljenja 6. razreda prokupačke Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" tokom časa pili vino, nezvanično saznaju Južne vesti.

Ovaj incident se navodno dogodio još krajem decembra*. Ipak, iz škole nema zvanične potvrde jer v. d. direktorka Jasmina Pršić nije odgovarala na pozive i SMS poruke novinara.

Đaci su, navodno, uneli flašu vina na čas, a nakon što je razredni starešina osetila alkohol u učionici, đaci su priznali da su pili. Nakon toga su pozvani roditelji, koji su pripitu decu odveli kućama.

U Prosvetnoj inspekciji u Nišu i Ministarstvu prosvete kažu da su dobili anonimnu prijavu da je desetak đaka krišom tokom časa konzumiralo alkohol i da je u toku postupak radi utvrđivanja svih činjenica.

Obaveštena je i lokalna samouprava, a opštinska većnica za prosvetu Maja Ranđelović kaže da je upoznata sa slučajem i da očekuje izveštaj inspekcije.

Ipak, niko od sagovornika nije želeo da kaže kada je čitav slučaj pokrenut i kada su inspekcijske službe upoznate sa detaljima jer, prema saznanjima Južnih vesti, sve je alarmirano tek nakon anonimne prijave koju je najverovatnije poslao neko od roditelja.

Napomena: Greškom autora, u prvobitnoj verziji teksta nije bio jasno naznačen datum kada se incident dogodio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    12:19 // 13. 3. 2018.

    Na šta nam je školstvo spalo!Sramota! Ostavke!

  • Bata Petrović

    09:32 // 13. 3. 2018.

    Deca su u pravu jer slušaju starije koji govore da je u vinu istina.Od malih nogu treba da se uče da vole i upražnjavaju istinu. Svakodnevno.Dabome.

  • Juznjak

    08:38 // 13. 3. 2018.

    u moje vreme se pilo uvek na svaki mali odmor nikom nista na cas ipak je malo preterivanje al malko samo !

    • Milorad

      09:31 // 13. 3. 2018.

      Od kada je to "vaše vreme"? Za sitnicu jednu, morao sam da, sutradan, dođem sa jednim od roditelja. I, jeli mi falilo šta? /VSS/. Generacije su izlazile školovane i vaspitavane. A, šta danas? Šta imamo danas? Nastavnik nesme popreko učenika da pogleda. Da ne pričamo. Znamo sve.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: