Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 28. 2. 2023.

| Društvo

Osnovci sa Trošarine nastavljaju sa ulepšavanjem naselja, sakupili 21 džak smeća

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
za trošarinu sonja 1
Do sada imali više akcija; foto: JV / Sonja Vidojković

Osmaci sa Trošarine, koji su početkom godine počeli da uređuju taj deo grada, za vikend su sakupili 21 džak smeća kod vojnih zgrada i OŠ “Branko Miljković”. Osim čišćenja, otkako su počeli sa akcijama, ofarbali su žardinjere i bandere koje su bile išvrljane i kažu da će nastaviti da ulepšavaju svoje okruženje.

džakovi za trošarinu Sakupili 21 džak smeća; foto: Instagram / Za TrošarinuLuka Obradović, Petar Milošević i Nikola Stojanović pomažu i starijim komšijama da pređu ulicu, a ponesu im i torbe kada je potrebno.

Kako su ranije rekli, materijal kupuju od džeparca, pa poručuju da je svaka pomoć sugrađana dobrodošla, kao i da im se svako ko želi može fizički pridružiti u akcijama.

Do sad smo ofarbali zid na Vojnom groblju, to je bilo kad je gradonačelnica dolazila. Čistili smo prostor iznad škole Branko Miljković, farbali smo žardinjere i bandere - priča Luka.

Podsetimo, oni su odlučili da nešto preduzmu i prostor učine lepšim i boljim kada su primetili da na Trošarini ima puno smeća i da je tu gde provode vreme prilično neuređeno.


Nesporazum sa gradonačelnicom zbog radnih odela

Luka, Petar i Nikola naišli su na veliku podršku vršnjaka, nastavnika, roditelja, ali i svih Nišlija, kada su otvorili profil na Instagramu i počeli da objavljuju šta su sve uradili.

Obišla ih je 31. januara i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i, kako kažu, rekla da joj se jave preko Instagrama za sve što im bude trebalo.

za trošarinu sonja 2 Nesporazum sa gradonačelnicom; foto: JV / Sonja VidojkovićIstog dana su zatražili radna odela, kako ne bi cepali i prljali svoju odeću. Međutim, odgovor su morali da sačekaju više od mesec dana.

Pošto je poruka bila pročitana, a odgovor izostajao, preko društvenih mreža su poručili da smatraju da su iskorišćeni zbog političkih poena i lične promocije. Nakon toga, dobili su odgovor.

Dogovorili smo se bili sa gradonačelnicom nešto za radna odela, ali ona to nije ispoštovala. Sada kada smo je pomenuli u tom kontekstu, ipak se javila, pa treba da preuzmemo odela za koji dan - priča Luka.

Još jedno obećanje koje očekuju da gradonačelnica ispuni jeste, dodaje on, uređenje košarkaškog terena kod vojnih zgrada.

Ako ispuni to što je rekla, pogrešili smo, ali i dalje se držimo svog mišljenja ako ne ispuni obećanja koja se tiču odela, ali i uređenja košarkaškog terena, za koji je isto obećala da će da se sredi - objašnjava Luka.

Iz Grada kažu da Sotirovski zbog obaveza i čestih putovanja ne može uvek da odgovori “sad i odmah”, kao i da, osim nje, poruke otvaraju i čitaju njeni saradnici.

Različito je vreme koje prođe od trenutka "otvaranja" poruka do odgovora jer gradonačelnica zbog dnevnih obaveza i čestih odlazaka na put nije u prilici da odgovara "sad i odmah", što je slučaj verovatno bio i ovoga puta - odgovaraju iz Grada Niša.

Kako navode, gradonačelnica je u kontaktu sa mladićem iz organizacije koji je prvi uputio poziv za susret i sa njim je dogovoreno da svi dostave model i brojeve uniforme, kako bi ih dobili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tamara.V.

    07:54 // 1. 3. 2023.

    Hvala deco!

  • Nevena

    18:04 // 28. 2. 2023.

    Deco, da je gradonacelnica stvarno htela da vam pomogne uradila bi to odmah, tiho, mirno i bez cirkusa sa dovodjenjem medija da je slikaju s vama.

  • Snežana Rajić

    14:48 // 28. 2. 2023.

    Bravo deco. Na žalost vaši sugradjani medju kojima su većina stariji od vas će i dalje bacati smeće gde stigne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: