Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 31. 8. 2017.

Osnovne škole u Nišu rasformirale odeljenja zbog manjka učenika, roditelji besni

školske klupe Osnovci će morati da promene školsko društvo; foto: A. K. (ilustracija)

Mnogi niški osnovci od 1. do 4. razreda, ove školske godine biće prinuđeni da promene drugare iz školskih klupa, jer će prema uputstvu Ministarstva obrazovanja, zbog malog broja učenika, čitava odeljenja biti rasformirana i prekrajena u nova. I dok roditelji negoduju zbog ovakve odluke i čak prete da će decu ispisati iz škola, u školama i Školskoj upravi Niš kažu da “samo postupaju po uputstvu Ministarstva”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan,Niš

    12:54 // 31. 8. 2017.

    Neće biti diskriminacije a jedan od kriterijuma je obrazovanje roditelja.Šta je onda ravnopravno,već naprotiv, dete kome roditelji možda nisu iz materijalnih ili nekih drugih okolnosti završili neke visoke škole je u startu ne samo diskriminisano nego i etiketirano.Napravite elitne škole za novopečene tajkune, intelektualce sa kupljenim diplomama pa im naplaćujte taj privilegovan status.

    • djak prvak

      14:53 // 31. 8. 2017.

      Ne kazem da Vaš komentar nije na mestu, već samo da razjasnimo da odeljenja treba da budu "izbalansirana" i uravnotežena tj. da svako odeljenje ima u određenom broju zastupljnu decu po svim kriterijumima, upravo da se ne bi stvarala "elitna" odeljenja i sl. Ali, kad krenu veze i urgancije nema ništa od "balansa". Na žalost.

  • coa

    13:15 // 31. 8. 2017.

    "..da niko ne bi bio diskriminisan"...
    "...da će nova odeljenja biti izgrađena prema pedagoško-psihološkim kriterijumima, odnosno, prema polu, prema uspehu učenika i obrazovanju roditelja."

    CEKAJ BRE MALO!!! KO JE OVDE LUD!?

    • Marija

      16:49 // 31. 8. 2017.

      Pa to i jeste poenta. Da odeljenja budu ravnopravna. Da u svakom a svih kategorija. Obrazovanje nije tajni podatak. A ne pitaju jos za imovinske karte.

  • Iznogud

    13:52 // 31. 8. 2017.

    Neodgovorno ponasanje Ministarstva prosvete je dovelo do ovog haosa i razdora medju roditeljima. Populisticke metode i navodna stednja su ustvari nemar prema toj deci.
    Zemlja u kojoj su nauka, kultura i obrazovanje trosak, nema buducnost. Razmislite malo o tome ili su sklapanje kablova najintelektualnji poslovi koja ce nasa deca obavljati.

  • a na kraju tranzicije, rasformacija

    14:27 // 31. 8. 2017.

    ...ne razumem toliku ostrašćenost..loše za decu, naravno, u perspektivi da oni tamo kvalitetno provode vreme, nešto korisno uče, primenjivo, od čega sutra mogu pristojno da žive.. možda sam malo preterao..

    a ni ove što što pričaju odlaze lekari.. odlaze i pacijenti, pa smo u proporciji..bolje tržišno razmišljajte šta sa tim školetinama da se radi

  • srba

    14:33 // 31. 8. 2017.

    ` i obrazovanju roditelja. ` ?????
    da li je ovo normalno ???
    mislim da je ova nasa drzava maksimalno bolesna !!!!

  • Profesor na birou zbog partijskog zapošljavanja

    15:46 // 31. 8. 2017.

    Ljudi pa ovo je katastrofa. Da li oni znaju da 85 učenika u četiri odeljenja je 21-22 učenika po odeljenju. To je mnogo đaka. Podelite to sa 45 minuta pa ćete videti koliko je to posvećivanje vremna đaku po času (oko 2 minuta). Još uvek živimo u 19. veku gde smo u stanju da natrpamo 30-40 đaka u odeljenju. Katastrofa. A direktori delaju po partijskoj osnovi.

    • Marija

      16:07 // 31. 8. 2017.

      Nisu bas svi partija

    • Dragan,Niš

      18:31 // 31. 8. 2017.

      E pa još nismo u EU,ne moramo baš odatla da se uklapamo u njihove standarde o broju dece.Što bi rekli ne treba se držati baš svih evropskih normi ,plata pogotovu ,kao pijan plota!? Nerteba baštolko napreDNO da se ponašamo!!

    • stara_skola

      12:51 // 2. 9. 2017.

      Ma nije valjda, cak 20 deteta u odeljenju, uaaaau....
      Pa sta bi ti, ne razumem, 10 u odeljenju da bi ti umeo da predajes.
      Kako li su nekada to radeli ?
      Pa nije poenta da se svakom detetu posvetis, vec da imas "slifa" kada predajes da te slusa celo odeljenje, njih 10, 20, 30....koliko god.... tada si dobar predavac, ovako, obican placljivko koji nema pojma kako se predaje....

  • Aperkat

    17:50 // 31. 8. 2017.

    Od besa i pretnji roditelja,nema nista!Dokle god svako brine samo o svom detetu,radice sta hoce!
    Sto se tice Nacelnika skolske uprave i direktora skola,vec je dosta toga receno.Partijsko postavljenje i poslusnost ih tera da rade sta im se nalozi!
    Pored toga,navedeni primeri pokazuju nam samovolju i bahatost,pogotovu Nacelnika,koji se odavno zaboravio,pa svojim izjavama sve iritira!

  • Mirko

    19:44 // 31. 8. 2017.

    Sto se bruka direktorka Divna pa koristi termin diskriminacija a ne zna sta to znaci.

  • Roditelj

    23:31 // 31. 8. 2017.

    U školi „Sveti Sava“ nije smanjen broj odeljenja, ali ako rukovodstvo škole nastavi da se ponaša ovako bahato, do smanjenja će doći, ako ne za koji dan, onda sigurno naredne jeseni. „Problematični učenici“ su „problematični“ jer se njihovi učitelji nisu dovoljno njima bavili. I umesto da se pozabavi neradom učitelja, direktor škole kažnjava učenike, i to one „neproblematične“. SRAMOTA!!!

    • Ma nemoj

      10:48 // 1. 9. 2017.

      „Problematični učenici“ su „problematični“ jer se njihovi učitelji nisu dovoljno njima bavili?

      Zamenite "učitelji" sa "roditelji" pa pokušajte ponovo!

    • Milan Milic

      00:31 // 2. 9. 2017.

      Decu treba da vaspitaju prvo roditelji a ne ucitelji .

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: