Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 16. 1. 2023.

| Društvo

Osnovni sud u Nišu o slučaju bivše radnice protiv Gorice: Blagovremeno smo zatražili potrebne dokaze i zakazali ročište

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
viši sud
U toku postupak pred Osnovnim sudom; foto: JV-M. Z.

Povodom tvrdnji bivše radnice Gorice, da je radila bez ugovora, i tužbe koju je zbog toga podnela protiv preduzeća, Osnovni sud u Nišu saopštio je da je sud utvrdio sporne činjenice, razmotrio predložene dokaze, zatražio potrebnu dokumentaciju i odredio rok za izvođenje dokaza. Naglašavaju da je postupak u toku i da se vodi u skladu sa Zakonom o parničnom postupku.

Nakon pisanja Južnih vesti, da je bivša radnica Javno komunalnog preduzeća Gorica, tužila to preduzeće zbog rada “na crno”, Osnovni sud u Nišu saopštio je da je u toku postupak radi utvrđenja postojanja radnog odnosa na neodređeno vreme.

U konkretnom premetu postupak se sprovodi u potpunosti u skladu sa odredbama Zakona o parničnom postupku kojima se uređuju pravila postupka za pružanje sudske pravne zaštite u parnicama za rešavanje sporova nastalih povodom povrede prava iz radnih odnosa - navode iz Osnovnog suda.

U skladu sa Zakonom, iz suda kažu da su po prijemu tužbe i odgovora, preduzeli dalje korake.

Po prijemu tužbe i dostavljanja odgovora na tužbu, sud je zakazao i održao pripremno ročište na kome su parnične stranke izložile navode iz tužbe i odgovora na tužbu, utvrdio sporne činjenice, razmotrio predložene dokaze i odredio koje će dokaze izvesti u toku postupka, kao i rok za izvođenje dokaza u okviru vremenskog okvira - saopštavaju iz suda.

Dodaju da su blagovremeno i u zakonski propisanom roku, zakazali i održali ročište za glavnu raspravu, na kome je saslušana tužilja, a potom zakazali naredno ročište radi saslušanja predloženih svedoka.

Istovremeno, sud je ponovio nalog tuženom radi dostavljanja pisane dokumentacije za koju je sud našao da je od uticaja za razjašnjenje spornih činjenica, a koje dokaze će u sklopu sa ostalim predloženim i izvedenim dokazima, prilikom odlučivanja sud ceniti kako pojedinačno tako i zajedno - ističu iz Osnovnog suda.

Podsetimo, bivša radnica tužila je je Goricu jer je, kako tvrdi, mesec i po dana radila bez ugovora. Ona je istakla da suđenje traje skoro godinu dana, a troškovi rastu. S druge strane, iz Gorice kažu da postupaju u skladu sa zakonom i da svu potrebnu dokumentaciju dostavljaju sudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: