Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 3. 8. 2017.

Osobe sa Daunovim sindromom država diskriminiše?

Danijela Dinić Trandafilović odbijena za tuđu negu i pomoć Danijela Dinić Trandafilović odbijena za tuđu negu i pomoć; foto: privatna arhiva

Nišlijka Danijela Dinić Trandafilović ima Daunov sindrom i veliko oštećenje sluha, što je prema procenama i izveštaju lekara dovoljno da od države dobije novac za tuđu negu i pomoć. Međutim, s obzirom na to da ove osobe nisu obuhvaćene zakonom koji to reguliše, o pomoći odlučuje komisija PIO fonda, koja je u njenom slučaju “presudila” da njoj pomoć nije potrebna.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • nn

    13:33 // 3. 8. 2017.

    Nažalost, mnogima više ne daju, kojima je takođe potrebna i koji više nego očigledno ne mogu sami da funkcionišu. Moraju da se uštede pare da bi se milioni davali svakom stranom ološu i da bi postali jeftiniji radnici od kineza. Neverovatno mi je da se malo više ne piše o nezi i novim suludim kriterijumima.

  • Svi bolesni na nervnoj bazi nemaju pravo,osim dementni!

    15:39 // 3. 8. 2017.

    Moj otac koji je bio slep i primao tuđu negu i pomoć je bio manji invalid od mog brata koji je bolestan od šizofrenije!On takođe ne može sam da se brine o sebi-kupa,hrani,izlazi napolje itd...Zvuči suludo al tako je-država ne štiti mentalno bolesne osobe osim što im da pravo da naslede penziju od roditelja kada ovi umru a tada ako nemaju nekog da se brine o njima nagine im institucionalizacija.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: