Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 29. 5. 2018.

| Društvo

Ostala bez posla u Kliničkom zbog nepropisnog parkiranja

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
parkiranje klinicki
Klinički krenuo u oštru borbu protiv kršenja kućnog reda ustanove; foto: KC Niš

Zaposlena u Centru za medicinsku kliničku biohemiju dobila je otkaz jer je, kako saopštavaju iz niškog Kliničkog centra, parkirala automobil na zelenoj površini u krugu bolnice i time prekršila naredbu direktora "da se radnici prema imovini i prostoru ove ustanove ponašaju odgovorno i domaćinski". Navode i da su protiv određenih zaposlenih koji nisu poštovali radno vreme pokrenuti postupci.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Kliničkog centra stoji da je direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović izdao nalog da se ovoj zaposlenoj otkaže Ugovor o privremeno povremenim poslovima, jer je direktno prekršila naredbu izdatu 9. maja, Ugovor o radu, kao i normativna akta KC Niš.

Naime, zaposlena je nepropisno parkirala svoje vozilo na zelenoj površini u krugu zdravstvene ustanove i time prekršila propisani kućni red ustanove, ponašajući se na bahat, neodgovoran i krajnje nedomaćinski način - piše u saopštenju.

Inače, u naredbi direktora od 9. maja navodi se da će svaki zaposleni Kliničkog koji uništi ili ošteti imovinu i prostor ove zdravstvene ustanove biti procesuiran, u pogledu kako disciplinske, tako i materijalne odgovornosti.

Da je u Kliničkom u toku “borba” protiv nepropisnog parkiranja zaposlenih pokazuju i objave direktora Radovanovića na Fejsbuku. Nakon što je bio “prozvan” na društvenim mrežama od strane doktorke Kliničkog koja se požalila da joj je auto odneo "pauk" po njegovom nalogu i da joj KC “dođe 12.500 dinara”, Radovanović je objasnio da je ona parkirala na mestu za invalide.


Postupci zbog nepoštovanja radnog vremena

Nakon što je nedavno zaposlenima niškog Kliničkog javno zaprećeno kaznama ukoliko ne budu poštovali radno vreme, u ovoj zdravstvenoj ustanovi saopštavaju da su protiv nekih već pokrenuli postupke.

Na osnovu naredbe uprave i direktora KC Niš koja je izdata nakon većeg broja pristiglih dobronamernih prijava u kojima se navodi da određeni broj radnika ne poštuje Ugovor o radu i Odluku o radnom vremenu, saopštavamo da su protiv određenog broja zaposlenih, koji nisu poštovani istu, pokrenuti postupci utvrđivanja odgovornosti u skladu sa Zakonom i normativnim aktima KC Niš - stoji u saopštenju.


Pacijenti da prijave ako ih šalju u privatne prakse i traže novac

Iz Kliničkog pozivaju pacijente da prijave ukoliko znaju da su ih lekari ili drugi zdravstveni radnici upućivali na lečenje u druge zdravstvene ustanove ili u privatne prakse, iako se ta procedura može obaviti u niškom KC.

Pacijenti mogu prijaviti i ako im je neko u Kliničkom iznuđivao novac ili tražio neku drugu materijalnu korist, kao i svako nedolično ponašanje zdravstvenih radnika.

Sve ovo pacijenti mogu prijaviti Antikorupcijskom timu Ministarstva zdravlja na mejl [email protected], odeljenju za suzbijanje korupcije u Ulici Kosovke devojke bb i u Višem tužilaštvu Niš, kao i Upravi Kliničkog centra pisanim putem upućenim direktoru (preko pisarnice u Zetskoj ulici).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lekar sa regularnom diplomom

    15:32 // 30. 5. 2018.

    Lepo je napisao juce neki bolnicar u penziji.Neznam dali je to narcis director KC procitao I nadam se shvatio.Zorane,Zorane pa mi te svi jako dobro poznajemo.Nicija nije do zore gorela ///Ukapiraj vec jednom..Cuvaj si posao u struci I sta ti je trebalo da se grabis za fotelju.

  • Razumenka

    14:42 // 30. 5. 2018.

    Nije mi baš jasna ova priča.....sve mi deluje kao neka teška izmišljotina i pakovanje, ali ovi DR. su se baš utripovali, bolje bi vam bilo da se zalažete za lečenje pacijenata a ne umesto ljudima bavite se politikom i špekulacijama, većina doktora gleda samo lovu i na koje će ostrvo da odu ovog leta u provode a pacijenti ma ko ih šiša kad im je takva sudbina, bitno da je njiima dobro i tako dalje!

  • Peki

    10:58 // 30. 5. 2018.

    Sto se mene tice sve vas treba najuriti pocevsi od direktora, jer ocigledno neznate da cenite posao koji imate!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: