Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 5. 6. 2023.

| Društvo

Još 3 dana za predaju oružja, iz Arhiva podsećaju na slučaj iz 1961. godine

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Gasni pištolj
Ostala još 3 dana da se preda oružje, iz Arhiva Niša podsećaju na slučaj iz 1961. godine; foto: Uprava carina

Građani koji poseduju neregistrovano oružje, municiju, ali i legalno oružje koje im je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika, imaju mogućnosti do četvrtka 8. juna da predaju oružje najbližoj policijskoj stanici. Iz Istorijskog arhiva Niša podsećaju na slučaj iz 1961. godine kada je slučaj mogao da se završi tragično zbog odbačenog oružja.

U izveštaju iz 16. juna 1961. godine, policajcu na dužnosti Marku Stevanoviću prišao je dečak Miodrag Veljković, koji ga je upozorio da je u Ulici Ratka Pavlovića u Nišu grupa dečaka pronašla bombu, sa kojom se igraju.

Odmah sam se upitio sa ovim dečakom na lice meste, a to je bilo u koritu Nišave, gde sam stvarno zatekao decu od 10 do 12 godina, koja su se igrala ovom bombom, koju su našli u koritu Nišave. Istim dečacima oduzeo sam bombu, koju prilažem uz ovaj izveštaj. Bomba je engleskog porekla izrađena 1936. godine - napisao je Stevanović u izveštaju

MUP je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvao da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    08:36 // 6. 6. 2023.

    A kad dođe okupator sa juga? A crni panter? Ili pobegne medved iz zoološkog vrta?

  • Dule Suvodolac

    07:19 // 6. 6. 2023.

    Odlučio sam da vratim svoju dugu devetku. Skoro da je zarđala, malo, malo pa omane (ćorak). Ne kažem, jeste u pitanju samo duga devetka, ali, bušila je, nema laži. Sve u svoje vreme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: