Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 17. 7. 2014.

| Društvo

Ostali bez vode zbog duga za struju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ostrovica-*wikipedia*.jpg
Deo Ostrovice bez vode, foto: wikipedia

I na temperaturi višoj od 30 stepeni, oko 300 porodica u delu Ostrovice nadomak Niša već 4 dana nema vodu, jer lokalnom kamenolomu nisu platile struju za pumpe koje ih snabdevaju vodom.

Jedan deo ovog niškog sela nedaleko od Sićevačke klisure je bez vode, jer su pumpe isključene. Kako kažu meštani, vode nema, a nema ni rešenja.

- Vrlo je teško. Ima dosta porodica i velike su vrućine. Potrebna nam je voda. U kamenolomu traže da platimo deo duga, a Opština Niška Banja neće ni da čuje za nas - kaže jedan meštanin.

Dve mesne kancelarije u selu Ostrovica snabdevaju se vodom sa lokalnog izvorišta pumpama koje su povezane na strujomer lokalnog kamenoloma koji je u vlasništvu preduzeća “Partizanski put”.

Prvi čovek kamenoloma Milan Stajić kaže da je isključenje struje, u ovom trenutku, bio jedini preostali potez, jer je dug stanovnika Ostrovice veći od milion dinara.

- Tri pisane opomene sam ja meštanima u proteklih mesec dana uputio. Niko nije platio, niko nije ni došao da razgovara. Ja ne mogu, moram da plaćam struju, jer je preduzeće sklopilo ugovor o reprogramu našeg ukupnog duga sa Elektrodistribucijom. Ako oni ne plaćaju, rizikujem da kamenolom ostane bez struje - priča Stajić.

kamenolom Pogled na kamenolom koji "pušta" i vodu i struju, foto: APRStajić pojašnjava da jedan deo Ostrovice ima vodu i da njima nije isključena pumpa, jer svoja dugovanja redovno izmiruju.

- Hoću svima da izađem u susret. Ne tražim ceo dug, samo 70.000 dinara i obećanje da će ubuduće redovno plaćati utrošenu struju. Kada plate tu sumu novca, biće i vode - rekao je Stajić.

Sa druge strane, meštani traže pomoć od Opštine Niška Banja i konačno rešenje ovog problema, što je, po njihovom mišljenju, odvajanje od kamenoloma i poseban strujomer.

Međutim, Siniša Krstić, direktor Direkcije za razvoj Niške Banje, koja bi trebalo da pomogne u rešavanju ovog problema, nije bio u kancelariji, a broj njegovog mobilnog telefona bio je nedostupan.


Problem nije od juče

O problemima meštana Ostrovice bilo je reči i 2008. godine kada su blokirali ulaz u kamenolom, ali i 2010. kada ih je posetio i narodni poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević.

On je tada obećao da će pokušati da reši problem, ali se do danas ništa nije promenilo. Sa njim je bio i tadašnji direktor niškog Vodovoda Aleksandar Mitić (DS), koji je rekao da postoji nekoliko rešenja, ali ništa od toga još nije urađeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vojca

    12:26 // 19. 7. 2014.

    a sto se tice Niske Banje oni su pomogli ovom vodovodu sledece:platili remontjedne pumpe 36.000 druge 42.000 hlorinatorska stanica 156.000 dug kamenolomu 50.000.Iz prve ruke informacija provereno

  • Bane

    21:14 // 18. 7. 2014.

    I ja imam kucu u Ostrovici i meni iako ne zivim tamo redovno dolaze i naplacuju vodu.Ja ne znam onda gde idu te pare a naravno niko mi i ne kaze.70000 je 300kuca x 230 dinara.Pa zar ni to ne moze?

  • Lola

    21:35 // 17. 7. 2014.

    Svima ce sve da iskljuce... Dugovi onih koji nista ne placaju su toliko veliki, da uredne platise stradaju I bice sve gore... Ostrovica nije selo blizu SK vec jedino selo u kotlini klisure!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: