Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 24. 12. 2013.

| Društvo

Ostavka zbog sukoba interesa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
komisija
Komisija za izbor direktora u punom sastavu. Jadranka Stevanović prva levo, arhivska fotografija

Jadranka Stevanović, pomoćnik načelnika gradske Uprave za privredu, je kao član Komisije za imenovanje direktora u Nišu bila u sukobu interesa, zaključila je Agencija za borbu protiv korupcije.

Odbor za imenovanja Skupštine Grada razrešio je Stevanovićevu sa mesta člana Komisije.

Predsednik Odbora Dejan Jovanović (SNS) tvrdi da ne zna koji je tačan razlog za ostavku, ali je ostavio mogućnost da je u pitanju sukob interesa.

Ipak, Jovanović je naglasio da je Odbor odluku o smeni Stevanovićeve doneo isključivo, jer je ona podnela ostavku.

- Ne znam da li je stiglo rešenje, ja sam dobio njenu ostavku. Pretpostavljam da je razlog sukob interesa. Ona je verovatno imala neku korespodenciju sa Agencijom, ali ovde ne razrešavamo Jadranku po rešenju Agencije, nego na osnovu njene ostavke - rekao je Jovanović.

Međutim, kako je Jadranka Stevanović (URS) potvrdila Južnim vestima, razlog za povlačenje sa funkcije je upravo rešenje Agencije za borbu protiv korupcije.

- 19. decembra mi je stiglo rešenje iz Agencije i ja sam odmah podnela ostavku na funkciju člana Komisije za imenovanje direktora - rekla je Stevanović.

Stevanovićeva je pojasnila da je Agencija novembra zaključila da je reč o sukobu interesa, nakon čega se ona žalila. Ipak, odluka Agencije je ostala nepromenjena.

Podsetimo, o mogućem sukobu interesa čak dva člana petočlane Komisije za imenovanje direktora, Južne vesti su ukazivale još po njenom formiranju u junu ove godine.

Nađi Marković (URS), sekretaru Gradskog veća Niša, Agencija za borbu protiv korupcije je dozvolila da bude i član Komisije za izbor direktora, dok je Stevanovićeva, prema odluci Agencije, bila u sukobu inetersa.

Kao zamenu za Jadranku Stevanović Odbor za imenovanja je Skupštini Grada predložio Milku Krnjajić (URS), koja obavlja funkciju koordinatora i saradnika u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu.


Nikom ništa..

I pored toga što je kao član Komisije, koji je u sukobu interesa, Stevanovićeva odlučivala o direktorima javnih preduzeća u Nišu, predsednik Odbora za imenovanja Dejan Jovanović tvrdi da to nema veze sa dosadašnjim radom i odlukama ovog tela.

Jovanović je pojasnio da je formalno Stevanovićeva u sukobu interesa tek od kada je Agencija to utvrdila.

- Apsolutno, važi se datum koji je iz rešenja Agencije - rekao je Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realista

    18:21 // 25. 12. 2013.

    Naše društvo je postalo vrh kada je u pitanju korupcija, depotizam, kriminal u politici! Gde god da se osvrneš ili naletiš na kriminalca ili debila ili pak populistu. Niko normalan!

  • P.

    14:11 // 25. 12. 2013.

    I pomislismo (nasedosmo) na priče i pričice: nestranački, stručno...i tako..a ono BRE, sve isto, pa i beskrupuloznije (mislim oni "pre" su bili osioni i nepošteni, ali su imali bar više školovanijih).

  • Milence

    16:55 // 24. 12. 2013.

    Bas me zanima kako je Sanja predsednica te komisije kada nema dovoljno radnog iskustva. Kako je to telo vrsilo proveru kandidata i cenilo njihove programe i strucnost? Smesni ste

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: