Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 29. 8. 2019.

| Društvo

Oštećen mobilijar u vrtiću "Zvončić", za direktorku ukazivanje na problem tendenciozno

Autor:J. A.Izvor:
dvorište Zvončić
Mobilijar polomljen i roditelji strahuju za bezbednost; foto: čitalac

Polomljene klackalice i druge igračke i zarđali šrafovi koji ispadaju iz mobilijara, na slikama su koje Nišlije šalju iz dvorišta vrtića "Zvončić" u Duvaništu. Upozoravaju da je opasno da se mališani u njemu igraju, a direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić pita zašto to javljaju medijima a ne njoj i tvrdi da dvorište nije u tako strašnom stanju.

Fotografije igrališta u "Zvončiću" građani su preko aplikacije "Prijavi problem" slali prethodna dva dana. Ističu da je mobilijar u dvorištu polomljen i da nije bezbedno za igru najmlađih koji, kada je lepo vreme, veliki deo dana provode u njemu. Zvoncic dvoriste1; foto: citalac Direktorka prijave građana naziva tendencioznim; foto: čitalac

Da li naša deca zaslužuju ovo? - pitaju građani.

Ovakve prijave građana koji su ukazali da je bezbednost dece grožena i pišu da je to sramota Predškolske ustanove "Pčelica", direktorka Svetlana Mitić naziva tendencioznim.

Mi obdaništa zaključavamo u pola 9, 9, kada primimo svu decu, zbog bezbednosti. Znate da je to i obaveza naša, pa mi je prosto neverovatno da je neko to slikao i da je ušao u naš posed da slika to, pretpostavljam da je sve to tendenciozno - kaže Mitićeva. Zvoncic dvoriste3; foto: citalac Direktorka prijave građana naziva tendencioznim; foto: čitalac

Na pitanje šta je tendenciozno u tome što su roditelji i građani želeli da ukažu na problem koji postoji u gradskom vrtiću, direktorka odgovara da je trebalo da ga prijave nadležnima, a ne novinarima.

Roditelji su trebali da se obrate odgovornom licu ili eventualno trijažnoj sestri koja je zadužena za tu oblast u vrtiću, nisu morali odmah da zovu vas. Da su se njima obratili mi bismo to odmah rešili - dodaje.

Zvoncic dvoriste2; foto: citalac Direktorka prijave građana naziva tendencioznim; foto: čitalac Iako tvrdi da je dvorište bezbedno i čisto, nakon prijave novinara Mitićeva kaže da ga je njena saradnica obišla i da je procenila da ono "nije u tako strašnom stanju i da može da se sredi".

Ali se postavlja pitanje zašto su se roditelji baš sada se žalili na to i iz kog razloga su se žalili. Znači dvorište je sređeno, očišćeno i bezbedno - pojašnjava.

Obećava i da će sigurno rešiti problem, a navodi i da su sva deca bezbedna i da se ništa strašno nije desilo.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja

    15:49 // 4. 9. 2019.

    Za informaciju celoj javnosti, I dalje ne sredjuju dvoriste, sve je isto osim nasute zemlje preko peska. Kamuflaza!
    Bitno da su divnu trijaznu sestru premestili u Matevac! Verovaatno je ona trebala da uzme srafciger i metlu.
    Sramota za gospodju Mitic! Deca su vam na zadnjem mestu!

  • bingo

    23:08 // 3. 9. 2019.

    Ovakve direktorke nema u svetu, radnici uhaosu, pogašene kante, bez sistenatizacije, daje rešenja o premeštaju, u Pčelici je kritično stanje raspad

  • Sodoma i Gomora

    14:33 // 30. 8. 2019.

    Pogledajte, sve oko nas je užas i beda.
    Pune kante, preliva se smeće, ulice prljave i pune rupa Polomljene ograde na vrtićima..javna preduzeća ne rade svoj posao.

    Sram bilo čelnike JKP Mediana, Niš stan, Toplanu i naravno Pčelicu sa svojom lepoticom na čelu, neka se stidi godina svojih.

    Jel radi u vrtiću ili u zatvoru..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: