Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 2. 2. 2022.

| Društvo

Oštećeno dečije igralište u centru Prokuplja, iz Gradske uprave najavljuju postavljanje kamera

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
IMG-4264
Za samo nekoliko meseci oštećeno igralište; Foto. Lj. M.

Iako je prošlo manje od pola godine kako je u centru Prokuplja pored Gradske uprave napravljeno novo dečije igralište, nepoznati počinioci su prethodnih dana gotovo uništili taj prostor, zaštitna ograda je pokidana, polomljen je deo klackalica, a ljuljaške su išarane. Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da se uništavanje javne imovine dešava svakodnevno i najavljuje postavljanje video-nadzora.

Aranđelović tvrdi da još niko nije odgovarao za pričinjenu štetu, te da nadležne službe ne mogu da poprave ono što se na dnevnom nivou uništi. dečije igralište Fizički uklonjena ograda sa igrališta; Foto: Lj. M.

Mi smo prethodnih godina otvorili više dečijih igrališta u užem i širem centru grada, a većina se posle samo nekoliko dana ošteti. Na žalost, postoje neodgovorni pojedinci i mi definitivno moramo da odvojimo novac za uvođenje bezbednosnih kamera na određenim lokacijama kako bi policija lakše pronašla počinioce. Kamere su nam neohodne da sačuvamo imovinu Grada, jer bukvalno na dnevnom nivou dobijamo bar 2 odštetna zahteva o oštećenju imovine - kaže Aranđelović.

Ističe da će nadležne gradske službe popraviti narednih dana oštećeno igralište, ali smatra da to nije rešenje, jer se uređeni prostor iznova oštećuje. dečije igralište Oštećena ograda dečijeg igrališta; Foto: Lj. M.

Pre samo nekoliko dana na jednoj od privatnih kamera se vidi kako čovek u centru grada na Carini, gde je na početku pešačke zone postavljena rampa, izlazi iz auta, fizički savija rampu i prolazi. Nažalost, snimak je loš i ne može da se prepozna ni čovek, ni auto, kao ni broj registarskih tablica – kaže Aranđelović.

Inače, novo igralište otvoreno je sredinom jula prošle godine, a Grad Prokuplje i Kompanija NIS su uložili u opremanje oko 3,7 milona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    09:53 // 4. 2. 2022.

    3,7 miliona dinara tobogan, ljuljaska i ograda(zica)?

  • Mile

    11:39 // 3. 2. 2022.

    Igralište se od zgrade Gradske uprave nalazi udaljeno bukvalno 1 metar. Gradska uprava ima noćnog čuvara. Nemoguće je da ne čuje vandale noću dok razvaljuju ogradu. Kroz prozor može da ih vidi. Ok, može biti opasno i ne treba sam da im se suprotstavi, ali može da pozove policiju, koja je udaljena čak 200 metara odatle. Ali, ovako je lakše svima, doću ujutru i popisati štetu, ne zameriš se nikome..

  • Pk

    20:33 // 2. 2. 2022.

    Sve je ovde trulo, od roditelja koji ne vaspitavaju svoju decu, do same te gradske uprave koja vec 20 godina na moze da sredi fasadu najlepse zgrade u Toplici i na kojoj stoji natpis da je zabranjeno kretanje pored zgrade zato sto otpadaju delovi fasade! E i nekom padne na pamet da pored takve fasade koja moze nekog da ubije bude decije igraliste?!?!?!?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: