Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 22. 7. 2015.

| Društvo

Ostrovica dobila vodu do petka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
voda
Stigla voda, ali pitanje do kada?; Ilustracija; foto: JV arhiva

Meštani Ostrovice i naselja Sveta Petka kraj Niša ponovo imaju vodu, ali samo do petka, kada će, ukoliko ne plate 150.000 dinara, kamenolom opet isključiti pumpe.

Slavko Bogdanović, predstavnik stanovnika ovog dela Niša, kaže da su se u kamenolomu, čijom strujom se napajaju pumpe koje vodom snabdevaju Ostrovčane, “smilovali da im puste vodu do petka”.

Zbog uticaja medija oni su se smilovali da nam puste vodu, ali samo do petka. Onda moramo da platimo račun od 150.000 dinara, a praktično ne znamo ni zbog čega, ni kome - kaže Bogdanović.

On pojašnjava da je kamenolom u vlasništvu beogradske firme “Partizanski put”, ali tvrdi da meštani Ostrovice račune ne plaćaju njima.

Ne plaćamo “Partizanskom putu”, nego onome kome nam on kaže da platimo. To praktično znači da on i nema pravo da prodaje struju koja za nas znači vodu, ali eto prodaje nam - kaže Bogdanović.

kamenolom Kamenolom traži svoje pare; foto: B92Ono što je najgore u celoj priči je, tvrdi Bogdanović, što ljudi nemaju para, što je kraj meseca i niko nije primio platu i teško će da sakupe traženih 150.000 dinara do petka.

Račun je kod direktora Direkcije za izgradnju Niške Banje Siniše Krstića i kako kaže, on se obavezao da će do petka biti sakupljen novac.

Meštani bi trebalo do petka da prikupe novac, a mi smo dobili račun “EPS Snabdevanja” na koji ćemo prikupljen novac i uplatiti. Nakon toga ćemo dogovoriti dinamiku isplate, jer činjenica je da meštani Ostrovice i Svete Petke za struju kamenolomu duguju 1.120.000 dinara - kaže Krstić.

Opština Niška Banja, kaže ovaj funkcioner, počela je da priprema dokumentaciju i teren za postavljanje posebne trafo-stanice koja bi napajala pumpe koje su neophodne za snabdevanje vodom meštana Ostrovice i okoline. Ipak, kaže Krstić, to bi moglo da se realizuje tek naredne godine.

Podsetimo, ovaj deo Niša bez vode je već više od 100 dana, a Udruženje skupštine stanara pokrenulo je akciju “Voda za decu Ostrovice” u kojoj prikupljaju vodu za ugrožena naselja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lola

    16:37 // 22. 7. 2015.

    Taj Bogdanovic nije predstavnik sela I da prestane da daje izjave. Ovu ponudu selo je imalo jos 1. jula. Grad se zauzeo da pocnemo da resavamo problem. Nisu hteli... Uvek ima neki Bogdanovic...

  • savic milan

    16:09 // 22. 7. 2015.

    Zar ne shvatate da s vodu koristili par godina bez placanja. A sad nam je mnogo da zajedno latimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: