Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 19. 5. 2022.

| Društvo

Osuđena Vranjanka koja je pretila smrću dopisnici “Novosti”

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Osnovni sud Vranje
Dobila i zabranu prilaska; foto: M. D.

Vranjanka koja je 2019. godine pretila smrću dopisnici Večernjih novosti iz Pčinjskog okruga Jeleni Stojković kažnjena je na 6 meseci zatvora, uslovno na 2 godine, ukoliko u tom periodu ne učini krivično delo. Osim toga, osuđenoj je zabranjeno i da komunicira sa novinarkom i da joj prilazi najmanje godinu dana.

Sve je počelo pre više od dve godine kada je Stojkovićeva napisala tekst o neprikladnim fotografijama devojčice koje su se proširile po vranjskim školama.

Iako, piše u presudi, u tekstu nije naveden identitet devojčice, Ivana Stajić je u stanju uračunljivosti i sa umišljajem novinarku pozvala više od 40 puta za pola sata i pretila joj da će ubiti i nju i njeno dete.

Kažnjena je zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke.

Sud okrivljenoj izriče uslovnu osudu tako što joj utvrđuje kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci i istovremeno određuje da se ista neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku proveravanja od dve godine, računajući od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo. U slučaju opozivanja uslovne osude sud će okrivljenoj u kaznu zatvora uračunati i vreme provedeno u pritvoru od 5. 3. 2022. godine do 7.3.2022. I na izdržavanju mere zabrane napuštanja stana od 7. 3. do 14. 4. 2022. godine - piše u presudi.

Inače, 2019. godine Osnovno tužilaštvo pokrenulo je protiv Ivane Stajić postupak po službenoj dužnosti, a Stojkovićeva je tada insistirala na najnižoj kazni, te je okrivljena kažnjena sa 40.000 dinara koje je u roku od 6 meseci trebalo da uplati u humanitarne svrhe.

Sudski postupak protiv Ivane Stajić pokrenut je zbog toga što nije platila novčanu kaznu, a zatim se nije pojavila ni na jednom od 6 ročišta, nakon čega je za njom raspisana poternica i određen joj pritvor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: