Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 26. 4. 2023.

| Društvo

Osvaja Kilimandžaro da bi pomogao u prikupljanju novca za lečenje Vranjanki

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Marko Nikolić
Pod sloganom "Do vrha za naše tri"

Akcija “Za naše tri” koja se odnosi na prikupljanje novca za tri Vranjanke koje se bore sa teškim bolestima, u poslednja dva meseca privukla je brojne pojedinice, ustanove, preduzeća i neka poznata imena srpskoj javnosti. Borbi za tri života sada se priključio i profesor fizičkog vaspitanja, fitnes menadžer i humanista Vranjanac Marko Nikolić koji živi i radi u Kuvajtu, a on će se početkom juna popeti na vrh Kilimandžara pod sloganom “Do vrha za naše tri”.

Nedavno je na humanitarnom koncertu Nikole Rokvića u porti Sabornog hrama u Vranju prikupljeno oko 3 miliona dinara za lečenje Nadice Stošić, Snežane Stanković i Adrijane Simeonove.

To je bila samo još jedna u nizu akcija za prikupljanje novca, nakon uličnih sajmova knjiga, modnih bazara, a akciji su se odazvala i neka poznata imena poput FK Crvena zvezda i FK Partizan, Željko Rebrača, Marko Šelić Marčelo, fudbaler Nemanja Matić, karikaturista Marko Somborac i mnogi drugi.

Sa željom da pokrene ljude kako bi se što pre prikupio novac, Marko Nikolić planira da se početkom juna popne na vrh Afrike, a da novac od sponzora koji se budu javili preusmeri na njihovo lečenje.

Početkom juna planiram da se popnem na vrh Kilimandžara 5.895 metara. Pokrenuo sam projekat pod nazivom: Do vrha za naše tri. Cij je da sakupimo novac za lečenje Nadice, Adrijane i Snežane. Ceo projekat ću finansirati sam. Sponzore nemam. U slučaju da se neki sponzor bude javio sav novac od sponzora biće direktno usmeren na njihovo lečenje. Ono što je najbitnije je da svi zajedno uspemo i sakupimo potreban novac. Idemo do vrha svi zajedno za naše tri - napisao je Nikolić na svom Fejsbuku.

U međuvremenu, apeluje na svoje pratioce da pošalju po jedan SMS za lečenje Vranjanki.

Podsetimo, 35-godišnjoj Nadici Stošić novac je potreban za lečenje multiple-skleroze na klinici u Moskvi, a 49-godišnjoj Snežani Stanković je neophodna transplatacija bubrega, dok se 36-godišnja Adrijana Simeonova bori sa zloćudnim tumorom kičmenog stuba, koji je zahvatio i rebra, a kao posledicu bolesti ima paraplegiju.

Sve one našle su se u bazi Humanitarne fondacije “Budi human”, a iza organizacije svih ostalih humanitarnih akcija za njihovo lečenje stao je Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost i neformalna grupa “Ženski solidarni front”.

Nadici možete pomoći i tako što ćete poslati SMS sadržine 1436 na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-6000001614786-65.

Da biste pomogli Snežani potrebno je poslati 1447 na 3030 ili uplatiti novac na račun 160-6000001614904-02.

Za pomoć Adrijani možete poslati 1448 na 3030 ili uplatom na račun 160-6000001614910-81.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    09:38 // 27. 4. 2023.

    Evo prilike da se jave i domaće firme koje proizvode energetska pića, hranu, vodu. Malo se izreklamiraju, dobiju sliku svog brenda na Kilamandžaru, a za uzvrat pomognu u lečenju.

  • Milan

    06:32 // 27. 4. 2023.

    Svaka čast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: