Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 18. 1. 2018.

| Društvo

Otac pokušao prinudno da iseli bivšu suprugu i dvoje dece iz stana

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
iseljavanje
Prijatelji i novinari ispred stana Olivere; Foto: M. Z.

Izvršitelji su, po tužbi bivšeg muža, pokušali da isele iz stana u Nišu majku dva maloletna dečaka, od kojih jedan ima autizam. Posle reakcije policije i Centra za socijalni rad, Olivera Tanasković, koja ima nepravosnažnu presudu da može da ostane u stanu koji nije u njenom vlasništvu, ipak nije izbačena sa decom na ulicu.

Dok su krici autističnog deteta odjekivali iz stana, petnaestak prijatelja Tanaskovićeve okupilo se ispred vrata čekajući izvršitelje, uporni u nameri da spreče da ova žena sa dvoje dece “završi na ulici”. Ipak, sudski izvršitelji su se povukli zbog mišljenja Centra za socijalni rad, a advokat Tanaskovićeve Petar Kostić objašnjava da nova presuda ide u korist ove majke dvoje dece, ali da još nije pravosnažna. zacrnjena presuda Presuda na koju se otac žalio; Foto: M.Z.

Današnje sprovođenje izvršenja je odloženo zbog mišljenja Centra za socijalni rad. Naknadni termin biće određen od strane postupajućeg sudije u ovom predmetu. Cilj nam je da odlažemo iseljenje dok nova presuda Osnovnog suda u Nišu ne postane pravosnažna jer je sada pred Apelacionim sudom - kaže Kostić.

Po toj novoj presudi, maloletna deca mogu da ostanu u stanu, a i njihova majka Olivera Tanasković kao staratelj, ali je otac dece i Oliver bivši muž Srđan Radlović uložio žalbu na takvu presudu.

Do cele ove situacije je došlo zbog prethodne tužbe oko stana bivših supružnika, po kojoj je Olivera trebalo da se iseli.

Ta presuda postoji poslednje 2 i po godine, ona je prosto mene mimoišla, ja ne znam kako se to dogodilo, tadašnji moj advokat mene nije obavestio, niko me nije obavestio, nije puštena žalba kako je trebalo i od tad su krenuli svi moji problemi. Čekamo da bude pravosnažna nova presuda o pravu stanovanja dece i mene kao staratelja - rekla je Olivera.

Ova žena, koja u stanu na Sinđelićevom trgu živi od 2008, nada se povoljnom raspletu u ovoj drami.

Iako su izvršitelji odložili iseljenje, bivši suprug i njegov otac Milosav Radlović pokušali su da uđu u stan pod izgovorom “da uzmu lične stvari”, ali su ih okupljeni građani i policija sprečili u tome.

Deda maloletne dece Milosav sve vreme raspravljao se sa okupljenim građanima, tvrdeći da je on kupio taj stan, pokazavši ravnodušnost prema tome gde bi stanovali njegovi unuci ako ih izbace.

Moj sin nije dužan da im po zakonu obezbedi smeštaj. Neka majka misli o tome - rekao je deda Milosav.

Otac Srđan Radlović nije želeo da daje izjave i povukao se pred građanima i policijom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Da i ja pitam nesto

    16:09 // 19. 1. 2018.

    Zasto deca nisu dodeljena na staranje ocu, siguran sam da je u stanju i da zeli da se stara o deci?
    Zasto centar za socijalni rad u startu dodeljuje decu majkama?
    Zar ocevi nemaju pravo da budu staratelji svojoj deci?
    U ustavu ove zemlje je definisano da je zabranjena diskriminacija po bilo kom osnovu.
    Zasto mediji manipulisu javnoscu, predstavljajuci majke kao zrtve a oceve kao sebicne i nasilne?

    • Pa da Vam kazem

      23:50 // 22. 1. 2018.

      A kakav to otac zeli da izbaci svoju decu na ulicu ? Ima divnih oceva ali ovo nije takav slucaj da se videti iz prilozenog . Njemu je do stana, ne do dece .

  • grayscale

    15:18 // 19. 1. 2018.

    Podrška za Oliveru i komšije! Da nije bilo njihove reakcije, pitanje je da li bi i Centar za socijalni rad doneo odluku o njenom ostanku u stanu.
    Nadam se da će da dođe do raspleta kakav je i nagovešten od strane Centra, ali ako bude pritisaka i maltretiranja od vlasnika stana do donošenja pravosnažne presude, trebalo bi aktivirati i ostale sugrađane. Deca ne treba da trpe ako sistem zakaže.

  • Zdenko

    15:11 // 19. 1. 2018.

    Zasto ih zakon onda ne stiti? Onda mnogo novca ide iz zemlje, a novac je osnova za normalne zivotne uslove za sve.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: