Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 8. 7. 2022.

| Društvo

Otac vranjskog poslanika iz redova SNS-a vređao novinara "Info Vranjskih"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo
Novi napadi; Foto: S. M.

Otac narodnog poslanika Srpske napredne stranke iz Vranjske Banje Slaviše Bulatovića, nedavno je na svom Fejsbuk profilu napao i izvređao novinare Danasa, N1 i portala Info Vranjske, nazvavši ih "stokom novinarskom“. Nakon toga je još jedanput na istoj mreži izvređao novinara vranjskog portala Slavomira Kostića. Iz NUNS-a osuđuju napade na novinare u Vranju, a urednik Info Vranjskih kaže da je to još jedan klasičan napad na nezavisno novinarstvo u Vranju.

Nedavno je na meti bio OK Radio u Vranju, a sada su vranjski novinari ponovo meta pritisaka - otac poslanika naprednjaka, Velimir Bulatović, vređao je novinare nekoliko nacionalnih medija, a najviše se obrusio na novinara Info Vranjske.

Mihajlo Stojković, urednik portala Info Vranjske smatra da je ovo još jedan napad na nezavisno novinarstvo u Vranju.

Očigledno je da oni ne umeju ili ne žele da razgovaraju, već je njihov jezik, jezik vređanja. Portal neće odustati od svojih principa i prakse, bez obzira na vređanja, ponižavanja i učestale pretnje. Naša misija je jasna, građani grada Vranja moraju da znaju istinu, i od nje nismo odustali, niti planiramo“, rekao je - Stojković.

Reagovalo je Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje u svome saopštenju kažu da najoštrije osuđuje vređanje novinara od strane Velimira Bulatovića.

Pozivamo gospodina Bulatovića, kao i sve političke funkcionere i ljude bliske njima da budu pristojni u svojim odgovorima na izveštavanje novinara koje je u javnom interesu građana. U skladu sa zakonom, nosioci javne i političke funkcije moraju da trpe veći stepen kritike koja se odnosi na rezultate njegovog rada, a u vezi je sa obavljanjem njegove funkcije bez obzira na to da li se oseća lično povređenim iznošenjem tih mišljenja - saopštavaju iz NUNS-a.

Info Vranjske godinama trpe pritiske zbog kritičkog izveštavanja, a pritisci se sada nastavljaju u obliku vređanja i omalovažavanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: