Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:41, 12. 3. 2012.

| Društvo

Otkaz za bivšeg direktora Ei Niš

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Miodrag Stamenković
Miodrag Stamenković; arhivska fotografija; foto: Istinomer

Doskorašnjem direktoru Elektronske industrije Niš Miodragu Stamenkoviću u četvrtak 8. marta uručen je otkaz, saznaju Južne vesti.

Zvanične potvrde ove informacije za sada nema, a predsednik Upravnog odbora ove kompanije Milan Popović rekao nam je da nije za to čuo.

- Znam da mu je ranije uručena opomena pred otkaz, ali za otkaz nisam čuo - rekao je Popović.

Međutim, u nedelju uveče u redakciju Južnih vesti stiglo je Stamenkovićevo saopštenje koje je, kako u njemu piše, poslato i predsedniku Srbije, gradonačelniku Niša, predsedniku URS Mlađanu Dinkiću i "regionalnom šefu URS" Branislavu Jovanoviću.

Stamenković, inače član URS, u pismu potvrđuje da je dobio otkaz i tvrdi da je u obrazloženju rešenja o otkazu navedeno njegovo pojavljivanje na konferenciji za novinare u niškom Media centru nekoliko dana nakon smene 15. decembra prošle godine, u vreme dok je formalno bio na bolovanju. On to ne negira, ali kaže da je to učinio "pre svega istine radi" i postavlja pitanje zbog čega je otkaz usledio tek posle 2 meseca.

- Najbitnije od svega je da je „ekipa“ naknadno zaključila da ja u vreme bolovanja ne smem da nastupam javno, iako mi lekar nije zabranio da dolazim na kontrole, idem u apoteku po lekove, govorim, a pogotovu da na 100 metara od mog stana, gde se nalazi Press centar održim konferenciju za štampu - piše u saopštenju.

Stamenković odbacuje optužbe i da je račun za zakup sale Media centra Niš za spornu press konferenciju, pokušao da naplati od Elektronske industrije, tvrdeći da ga je sekretarici dao upravo da bi dokazao da je sve sam platio.

- Račun za korišćenje Press centra sam platio lično i glasi na moje ime, a ne na firmu Ei HK, predao sam sekretarici bez da sam tražio da se račun zavede, sa ciljem da ne brukaju ni sebe ni mene tragajući za načinom na koji je račun plaćen, jer sam tada još uvek posedovao platne kartice Ei. Ni od koga nisam tražio da se račun plati - tvrdi Stamenković.

Upravni odbor Ei holding korporacije, koji čine isključivo članovi Demokratske stranke, odlučio je 15. decembra prošle godine da Stamenkovića smeni sa funkcije generalnog direktora. Kao razlog tada su navedene brojne finansijske zloupotrebe.

Kako su Južne vesti pisale mesec i po dana ranije, Stamenković je prodao nekoliko stanova u centru Beograda, koji su bili vlasništvo Ei Niš, po ceni od svega 150 evra po kvadratu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ogledalo

    22:10 // 12. 3. 2012.

    Opa Đurđo...počelo klupko da se odmotava!
    More...u aps svi ti koji su muvali pa neka se onda brane sa slobode!
    Dok radnici rade za džabe, neki se tamo švrćkaju sa državnim parama još kukaju kako im je malo, a niko od njih nije nevin...svako od njih je makar jednom zloupotrebio svoj položaj!

  • Boban Zdravkovic

    19:07 // 12. 3. 2012.

    Samo hocu da vas podsetim da je ovaj gospodin kao direktor prodao apartmane ("ruinirane")na n. beogradu po 500 din za kvm?? I da, jeste, za nekoliko godina potrosio 3 miliona na reprezentacije, vecere, parfeme, pica i sl. zaposlio cerku sa ogromnom platom, o drugim tezim stvarima i da ne pricam. Nije sve tako crno belo kao sto mislite.

  • ana

    14:27 // 12. 3. 2012.

    Zbog cega je odmazda ovoliko jaka, to znaju samo njih dvojica. I, obojica su, svako u svoje vreme smatrali da su bogom dani i nedodirljivi.
    Bozidar Petrovic, je radnike van Ei Holdinga, precrtao s platnog spiska, od njegovog dolaska primili su samo 6700 dinara. za sve to vreme u EI Holding redovnso stizu subvencije oko 4miliona, svakog meseca.
    Po, kom osnovu radnici EI Holding korporacije primaju subvencije - a od njih i plate? Da nema radnika zavisnih preduzeca, ne bi republika odobravala ni subvencije.
    Ono malo zaposlenih cuti, jer kad vidi kako "glave lete" onda se plase da ne izgube i neplaceno radno mesto.
    Tesko drzavljanima Srbije s demokratama, ali sami su ih izlupali serpama a posle izabrali, dozivotno!

    • Veselin Radulovic

      19:00 // 12. 3. 2012.

      Ana / ne znas sta pricas, subvenicje nisu ni priblizno redovne, jer stlano kase po mesecima. A sto se tice toga da kasne plate kad stignu subvencije je cista glupost. Zna se kako su plate isplacivane dok je bio Miodrag kao direktor i sta je sve radio kakve kriminalne radnje. Nekim ljudima koji znaju je to opste poznata stvar, a lajicima koji samo citaju komentare je sve to nepoznanica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: