Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 20. 1. 2020.

| Društvo

Otkazana emisija o aerozagađenju - predstavnici vlasti neće u debatu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Studio Južnih vesti
Debate koje nema; foto: D. T.

“Moram da pitam šefa” - bilo je jedno od objašnjenja predsednika Radne grupe Gorana Milosavljevića na ponudu da gostuje u emisiji “60 minuta” o aerozagađenju. Gostovanje nije prihvatila ni gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Krstić, a direktor Toplane Predrag Milačić nije želeo da bude jedini predstavnik Grada u debati.

Bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je nedavno da su debate prevaziđene, a trend da predstavnici vlasti izbegavaju da razmenjuju mišljenja i na nacionalnom i na lokalnom nivou, nastavljen je.

Zato što postoji veliki interes javnosti, stalni pozivi i predlozi građana koji žele da čuju živu reč nadležnih u argumentovanom i demokratskom dijalogu, Južne vesti pokušale su da spoje predstavnike vlasti, stručnjake i aktiviste u debati.

Ipak, do toga neće doći. Gradska sekretarka Ivana Krstić, kojoj je upućen poziv, rekla je da čak i to mora da ide preko načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića, poznatog po nejavljanju novinarima. Tako je bilo i ovog puta, pa su građani ostali uskraćeni za reč najpozvanije iz Gradske uprave, sekretarke Ivane Krstić. Gradska kuća u magli Rezultati sastanka koji je bio zatvoren za medije još nisu poznati; foto: Vanja Keser

Ključni čovek, bar formalno, za rešavanje aerozagađenja jeste predsednik Radne grupe koja treba da donese mere.

Imam i ja šefa koga treba da pitam - odgovorio je, između ostalog, na ponudu za gostovanje.

Ko je šef nije precizirao. Dodao je i da će razmisliti i sačekati sastanak Radne grupe u petak, pa će doneti odluku. Posle sastanka odbio je oba ponuđena termina, i ponedeljak i sredu. Jedan od gostiju u emisiji trebalo je da bude i aktivista Miloš Bošković, što se Milosavljeviću nije svidelo.

Jedan od pozvanih gostiju bio je i direktor Toplane Predrag Milačić. Poznato je da je ovo preduzeće plaćalo intervju i po 7.000 dinara za medijsku promociju, ali besplatno gostovanje u Južnim vestima nisu prihvatili.

Ne bih ja da budem jedini predstavnik Grada, čujemo se kad vam i ostali potvrde - poručio je Milačić.

Međutim, jedino što su nadležni potvrdili jeste da još ne znaju šta će sa zagađenjem vazduha, jer su sastanak Radne grupe imali u petak, a mere nisu objavljene.

Do tada građani se o kvalitetu vazduha obaveštavaju preko aplikacija i medija, a SNS je pre 10 dana za svoje članstvo održala predavanje o uticaju zagađenja vazduha na zdravlje ljudi.

Gostovanje u emisiji “60 minuta” prihvatili su aktivista Miloš Bošković i meteorolog i šef stanice u Nišu Zoran Vasiljević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    10:29 // 21. 1. 2020.

    Ne zele da iznose istinu o trovanju ljudi preko aero zagadjenja. Americki placenici.

  • Mića

    23:26 // 20. 1. 2020.

    Osim ovog meteorologa ovi ostali su stručnjaci opšte prakse. Ništa se tu pametno ne bi čulo.

  • Profesor ekologije

    23:25 // 20. 1. 2020.

    Po cemu su Boskovic, Vasiljevic kompetentni da govore o ovoj temi? Odakle proisticu njihove kompetencije? Ako niau kompetentni onda dajte one koji jesu a ne ovako da lutamo za resenjem problema kao "guske u magli". A da ne pricamo o kompetencijama ostalih a pre svih rukovodioca Sekretarijata za zastitu zivotne sredine koja je zavrsila poljoprivredni fakultet a bavi se zivotnom sredinom. Bas fino.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: