Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 4. 10. 2012.

Otkazi zbog partijskog zapošljavanja

PARKING-SERVIS.jpg

Nakon pisanja Južnih vesti troje novozaposlenih u Parking servisu, uključujući i Davora, brata šefa kabineta gradonačelnika Niša Dejana Andrejevića, od danas više ne rade u ovom preduzeću.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Lidija Perovic

    13:41 // 4. 10. 2012.

    Mislim da je ovo i više nego fer i pošteno i da se opet dokazuje činjenica da je Perišić ipak najbolji izbor za Niš!

    • ;-)))

      14:07 // 4. 10. 2012.

      Fer i pošteno bi bilo da Parking servis od sutra stavi katanac na vratima, jer za sve godine postojanja jedina investicija je malo farbe kojom su ofarbana parking mesta po ulicama, a od prihoda nisu napravili ni jednu jedinu garažu u gradu, naprotiv uspeli su i da posluju sa gubitkom.

    • djoka

      14:08 // 4. 10. 2012.

      Sta si ti Perisicu i sta ga toliko branis, mislis da smo mi svi slepi u vezi njega i da nista ne znamo.

    • vlada

      17:00 // 4. 10. 2012.

      Ako su ovo troje zaposlenih imali ugovor na neodređeno, ne postoji sila koja može da ih otpusti. Tužiće firmu, dobiće spor, vratiće se na radno mesto, a za period koji nisu dolazili na posao dobiti punu platu. Ovo je samo farsa za lakoveran narod.

    • Alter Ego

      22:08 // 4. 10. 2012.

      @ djoka

      Možda je jedna od onih koja je vrištala i otvarala šampanjac kada je SNS pobedio....a možda mu je i dalja rođaka kojoj je obećao posao pa se sada cima od javnosti da ga zbog davanja posla ne prozivaju!
      Kako ste svi vi što prozivate smešni!!!
      Ko zna i ko si ti pa to nikoga ne interesuje! Ti ako želiš da se baviš istraživačkim radom, postani detektiv ili pak prljavi novinar pa se bavi izveštanjima sa lica mesta!
      Možda ako se malo više potrudiš dobiuješ posao u emisiji Preljubnici!!!!
      Hahahahahah kakav trash

    • Ovidije

      08:16 // 5. 10. 2012.

      Ok Parking servis... a sta je sa Naissusom i novoprimljenim u tom JKP?

  • Mican

    13:59 // 4. 10. 2012.

    Bravo za gradonacelnika Perisica. Ovim potezom svima je jasno stavio do znanja da ne podrzava nepotizam i da ce se protiv toga boriti cak i u svojim redovima. Koliko sam pratio kampanju u Nisu, Perisic je cesto kritikovao stranacko zaposljavanje i obecavao gradjanima Nisa da ce se protiv toga zestoko boriti. Sada vidimo da to cini i na delu. Nije bitno ko kojoj stranci pripada ali svi moraju da podrze ovakve poteze prvog coveka Nisa.

    • Hipotalamus

      00:11 // 5. 10. 2012.

      @Mican... Slažem se sa Vama, Micane. Stara je istina da je lični primer najbolje vaspitno sredstvo. Sada očekujem da Južne vesti objave sledeću vest: ... " Duboko dirnut potezom aktuelnog gradonačelnika, g-din Radović sa nekolicinom svojih kolega koji su primljeni u Vodovodu neposredno uoči i neposredno posle majskih izbora, odlučili su da samoinicijatvno otkažu ugovore o radu sa aktuelnim direktorom, smatrajući da je moralno nedopustivo da, koristeći svoje stranačke funkcije, zasnuju radni odnos u javnom preduzeću koje grca u dugovima, ima pozamašan broj prekobrojnih radnika i nalazi se pred kolapsom, te na taj način daju i lični doprinos departizaciji javnih preduzeća i njihovom postavljanju na zdrave tržišne principe poslovanja kao i vraćanju poverenja u DS na nivou Grada..." LEPO ZVUČI, A ?

    • Zmaj od nocaja

      10:45 // 5. 10. 2012.

      @Ovaj mican lepo je rekao da se gradonacelnikov sef kabineta bavi nepotinizmom,pa vi vidite koga je postavio za istog.Dobar je Andrejevic sa Perisicem dok ne naidje na prvu priliku da mu zabije noz u ledja,zivi bili pa videli,prevario je mnoge pa i njega ce.

  • Micanovic Slavisa-Mican

    15:08 // 4. 10. 2012.

    Bravo za gradonacelnika Perisica. Ovim potezom svima je jasno stavio do znanja da ne podrzava nepotizam i da ce se protiv toga boriti cak i u svojim redovima. Koliko sam pratio kampanju u Nisu, Perisic je cesto kritikovao stranacko zaposljavanje i obecavao gradjanima Nisa da ce se protiv toga zestoko boriti. Sada vidimo da to cini i na delu. Nije bitno ko kojoj stranci pripada ali svi moraju da podrze ovakve poteze prvog coveka Nisa.

    • Osnovna logika

      02:14 // 5. 10. 2012.

      Znaci Andrejevic je napravio jasan slucaj nepotizma i protiv njega se treba boriti, kako ste i sami primetili? (ili ta borba protiv nepotizma znaci nesto drugo i neko drugi je kriv za slucaj nepotizma u Parking servisu?)
      Gde to u svetu ima da se gradonacelnik bori protiv nepotizma u svojim redovima, a covek koji stoji iza svega toga je njegov sef kabineta....i jos uvek obavlja svoju funkciju.
      A gradonacelnik se bori protiv nepotizma........fenomenalno! :)

    • zmaj od nocaja

      10:51 // 5. 10. 2012.

      Potpuno se slazem sa osnovnom logikom,logicni razmisljas :) bravoooo!!!

    • Бивши члан СНС

      21:35 // 6. 10. 2012.

      Мићане, тешко да ћете успети да покријете све Перишићеве глупости.

  • Haubica

    15:03 // 4. 10. 2012.

    Perišić iz dana u dan pokazuje zašto je baš on gradonačelnik!Sve pohvale, zaista se čovek trudi da sve radi ispravno i to mu ide za rukom!Gospodine Perišiću,samo tako nastavite,sledeći izbori kad budu održani neće Vam trebati koalicioni partneri,jer polako ali sigurno dobijate poverenje građana koji Vas nisu podržavali!

    • zoza

      21:29 // 4. 10. 2012.

      Pa ljudi moji taj isti Perišić je drugog dana po postavljenju direktora u Naissusu, tamo zaposlio svoju švalerku kao šefa laboratorije, a da ne ostane uskraćen, većnik Bandjur dva svoja pajtosa kao savetnika i komercijalnog direktora.

    • Punjač haubica

      22:13 // 4. 10. 2012.

      E, nisi ti haubica, ti si samo gluv kao top! Ništa ne čuješ, a izgleda i da ništa ne vidiš?

  • Marko Runjajic

    14:54 // 4. 10. 2012.

    Meni je potpuno čudno i neverovatno da postoji neki političar koji drži svoje obećanje kao što je to uradio Zoran Perišić, potpuni šok! Svaka čast!

    • Dejana Tviter

      07:51 // 5. 10. 2012.

      Traži te direktor na tviteru!

  • Talicni Tom

    09:27 // 5. 10. 2012.

    Pa ja mislim da ovoga ima samo u Nisu, kada su zuti zaposljavali i grabili radna mesta i kapom i sakom niko ni da spomene, a samo su pred formiranje nove gradske vlasti zaposlili na desetine svojih clanova i simpatizera a kada SNS zaposli cak i jednog svog clana to se docekuje na noz, a druge dve partije u vlasti kao da i ne postoje u gradu

    • Dejana Tviter

      12:31 // 5. 10. 2012.

      To i ja pričam sve vreme!Pomisliće neko da mi je mnogo dosadno u životu čim ovde lupam komentare, ali ne mogu da se obuzdam kad vidim nerealne,žuto orijentisane,rekla bih i plaćene komentare protiv SNS. A ti isti su se pokazivali dugi niz godina i pokazali su se u lošem svetlu i nemaju prava da napadaju bilo koga,a kamoli čoveka koji sve radi po zakonu i pred novinare iznosi sve što uradi!

  • Banozio

    14:56 // 4. 10. 2012.

    Gospodin Perišić će svojim postupcima u narednom periodu dokazati, da je reč pre svega o jako kvalitetnom čoveku i profesionalcu za respekt.Samo ne smemo da zaboravimo zapošljavanja u periodu koji su prethodili neposredno pre i nakon majskih izbora.Reč je o stotinama ljudi.Njima je pružena prilika tada i još su na svojim radnim mestima, a sada je ovih troje otpušteno, nakon samo par dana.IstI aršini za SVE.

  • dragana

    13:37 // 4. 10. 2012.

    pa zaposlice ih negde drugde u nekoj drzavnoj ustanovi. samo nas prave na budale.

  • john john

    14:33 // 4. 10. 2012.

    Za pohvalu.

    Ajde da ne pljujemo odmah dok se ne utvrdi drugačije (dok batu ne zaposle negde drugde..ili tako nešto).

    Preišić zaista deluje drugačije od većine iz SNS-a (a bogami i ostalih niških političara), kulturan je i odmeren.

    Koliko će da mu to pomogne da bude dobar političar i gradonačelnik, videćemo.

    • Lidija Perovic

      14:40 // 4. 10. 2012.

      Jeeeeeeeeeeee to se ceni.....

    • djoka

      15:19 // 4. 10. 2012.

      Nisi Lidija Perovic, Vec Nikolic a sta si doticnom gradonacelniku?????????

    • tatjana

      20:22 // 4. 10. 2012.

      djoko, ajde pogodi kako se ja prezivam....ako pogodis, kazacu ti sta je gradonacelniku...:))))

  • Zoran

    13:53 // 4. 10. 2012.

    A zasto gradonacelnik ne otpusti i one koje je zaposlio u svom kabinetu nego pokazuje da je principijelan tako sto je ovim ljudima prestao radni odnos?

    • Super Mario

      15:52 // 4. 10. 2012.

      Pa svaki gradonačelnik bira svoj Kabinet, ajde da ne idemo u glupu krajnost. Kabinet se uvek menja kada se manja gradonačelnik, ministar...Ne znam kako mislite da gradonačelnik radi sam u Kabinetu? :)

  • Ivan Petrovic

    13:55 // 4. 10. 2012.

    trla baba lan...

  • Sneki

    23:20 // 4. 10. 2012.

    Kakvi glumci! Za Oskara! Prvo su kao primili, pa obavestili javnost o tome! Onda se narod upalio, komentarisao, nervirao se, podržavao... Onda se pojavi veeeliiki poštenjačina Perišić i naredi da se daju otkazi. Ni Nušić ne bi mogao bolje da osmisli. I sad ovaj jadni narod misli Perišić je autoritet, karakter... A on samo igra glavnu ulogu u tragikomediji zvanoj "niška čaršija".

    • Dejana Tviter

      07:57 // 5. 10. 2012.

      Prvo oni nisu sami obavestili javnost o tome,nego su južne vesti to iskopale preko svojih veza nekih!Drugo Direktor Parking servisa se malo zaneo i radio mimo gradonačelnika,jer je mislio da može pošto je direktor da radi sve na svoju ruku!Međutim,ne može,i Perišić je to dokazao,i jeste autoritet,a Vi Simonovićevci,gledajte malo objektivnije stvari! Hvala puno na puštanju ovog komentara.

  • nije bitno

    06:09 // 5. 10. 2012.

    Pozdravljam napore nove vlade.Bravo u pozitivnom smislu.Odlučiti se to je cena uspeha.Dokle da budemo robovi povlašćenih ljudi.Treba jednom za svagda rasčistiti sa "nedodirljivim Srbima".Kada je haos u zemlji prvi koji beže su kapital i inteligencija...

  • Miša

    13:44 // 4. 10. 2012.

    Bravo za Južne vesti!

  • Sindikalac Sindikalac

    17:26 // 4. 10. 2012.

    Gospodine Perisicu uradite to isto i u vodovodu i vi ste kralj. I tamo je pored komercijalnog direktora i savetnika primljena neka zenska osoba (kazu ljudi "draga" direktoru Ici tapetaru) na mesto koje nije iz top menadzmenta. Jos kad ljudi saznaju da je bivsi direktor Mitic Aca postavljen za savetnika leleeee!!! Bas ima sta da savetuje Icu, kako se zaposljava novih 200 radnika. Sta vi iz Sns-a radite???? Umesto da lecite zuticu iz javnih preduzeca vi se opkolili zutim kadrovima. I ako ste vec tako moralni vi dajte nalog da se otpuste i oni koji su zaposleni posle 6 maja a i malo ranije. Cuo sam da je je vodovod dat na upravljanje nekom vecniku Bandjuru pa vi tamo nemate pravo da privirite i sprovodite strogocu.

    • zivkovic

      19:21 // 4. 10. 2012.

      Nisi pomenuo da je sin jednog direktora primljen zadnjih dana Ace Mitica a doso juce na posao ili neces to da pomenes iz odredjenih razloga. Bruji danas ceo vodovod o tome.

  • Branislav Petrović

    14:19 // 4. 10. 2012.

    Pre svega pohvale za Južne.Bravo,cepajte i dalje.

  • Mandrake

    14:44 // 4. 10. 2012.

    I naravno sad ce Deki kao i do sad da kaze:
    "Nemam komentar"

  • miki maus

    13:45 // 5. 10. 2012.

    da li se zna ko ce od niskih politicara prisustvovati sutra 6 oktobra, na PARADI?

  • Petko

    14:39 // 4. 10. 2012.

    JKP Naissus Vodovod ima ih 15 novih u "nižoj hierarhiji" kod novog direktora Icu T., stacemo tamo da radimo!?!

    • Dejana tviter

      15:04 // 4. 10. 2012.

      Dok Južne vesti ne napišu vest o tome,nemoj komentarisati! I umesto da pohvališ ovaj potez ti se hvataš za neproverene stvari!

  • Milos Djokic

    15:36 // 4. 10. 2012.

    Ja se iskreno nadam da ce i mnogi drugi koji su na mnogo vaznijim i odgovornijim mestima dobiti nogu u d..e i da ce zaista strucni ljudi doci tamo gde treba. Samo me plasi sto je mnoooooogo onih koji treba da dobiju tu nogu a nikako je ne dobijaju: serif Marko, Gorica i njena uza i sira familija,bahati i nepismeni kursadzija iz Leposavica-direktorka OS Cele kula i polovina nestrucnog kadra satavljena od kursadzija i instant intelektualaca,ooooogroman deo DIF-a(ovde pored noge treba i batina i corka,bahata Bilja Teatar,Ogrizovic toplana Milan i njegova sira familija,itd, itd,itd.Steta je sto se kola lome uvek na onome ko je najmanje kriv.Nadam se da ovo nece biti takav slucaj i da se na ovome nece zaustaviti.

  • Max

    13:47 // 4. 10. 2012.

    I sad kao svi srećni, a to što rade nesposobnjakovići već godinama tamo koji su primljeni svi do jednog preko veze to nema veze. Ne branim ničije interese samo imam loša iskustva sa radnicima parking servisa i uvid u to kakvi su ljudi i kako rade.

  • Perko

    14:34 // 4. 10. 2012.

    MOLIO BIH DA ko zna da me prosvetli! Ako je Direktor KONCERNA Parking Servis Nis izabran kao strucnjak, sta ce jednom ovakvom Gigantu od preduzeca, koje ima vise nego slozen posao naplacivanja parkinga po obelezenim mestima u gradu, jos 2 ISKUSNA, PREKALJENA VUKA, u Visoj hijerarhiji. Mozda ce predloziti da se iscrtaju nova mesta i na krovovima. Ne razumem, koji je njihov posaood 8h dnevno?

  • Studentkinja

    14:36 // 4. 10. 2012.

    Ja bas htela da napisem "Ocekujem ukljucenje nezavisne i objektivne Lidije Perovic koja ce da nam objasni kako je ovo genijalan potez i braniti ga sa istim zarom i borbenoscu kao sto je branila i zaposljavanje istih ljudi i branila Andrejevica"....kad ona me preduhitrila :)

    Pa odluci se zeno/devojko/devojcice (ne znam sta si) - Jel zaposljavanje brata sefa kabineta dobar potez i pravljenje menadzemnta koji ce pomoci u oporavku Parking servisa ili je Perisiceva odluka da takvog najuri iz Parking servisa dobar potez - kako mozes i jedno i drugo da branis i podrzavas?....ooooo ti nezavisna i objektivna osobo koja nemas nikakve veze sa SNS-om heheheh

    • Alter Ego

      22:04 // 4. 10. 2012.

      Hahahaha možda podržava sve!
      Mada, kada se malo bolje razmisli...možda je potez da se pored novopostavljenog direktora nalaze ljudi od poverenja zapravo dobar potez, ali isto tako je dobar potez samog gradonačelnika da se novozapošljeni ljudi izbrišu sa iste liste jer se daje primer kako treba da se ispoštuje dogovor!
      Mislim da Perišić nije samo gradonačelnik, već je i član stranke, predsednik GO SNS-a u Nišu i treba da bude taj koji će da da primer kako treba da se radi! Za podučavanje nije nikada kasno

  • malecka

    15:41 // 4. 10. 2012.

    E moj perisicu sto ne proveris koliko je urs i sps primio ljudi ovih dana po nalogu svojih sefova u svojim firmama.!? Samo sns peozivaju i tako slabe stranku teraju te da pravis razdor u svojim redovima. Proveri i ostale firme za jedno 10 dana pa ces videti da su departizanti ostali politikanti i demagozi cisti.! Sa tvoje strane skroz korektan potez ali proveri i prati sve firme a ne samo tvoje koje ti drugi guraju pod nos.

    • miki

      17:57 // 4. 10. 2012.

      perisicu proveri zaposljavanje novih radnika u Pcelici.Svi su primljeni stranacki i nikog za to nije briga.Sramota za ovaj grad.

    • Alter Ego

      22:00 // 4. 10. 2012.

      I meni se to čini sve sumnjivo!
      U poslednje vreme se po portalu sve provlače kadrovi SNS-a a pouzdano se zna da su kadrovi ostalih koalicionih partnera u stvari mnogo gori i da zapošljavaju ne samo po rođačko-političkim vezama, već i na lepe oči! Po tome ispada da tek oni krše dogovor o godinu dana nezapošljavanja!
      Savet Vam je da to uradite kako na Vas i vašu stranku ne bi svalili sve greške....

  • Mr Proper

    18:51 // 4. 10. 2012.

    A be Pedjo, ova vlast otvara nova radna mesta a ti gi zatvaras.

  • vladimir Petrovic

    23:08 // 4. 10. 2012.

    Koja glupost, znaci pokazali su se, sacekace godinu dana i onda ce krenuti sa zaposljavanjem!

  • Mandrake

    14:43 // 4. 10. 2012.

    Svaka cast na odluci, ali se sad ovo kosi sa svim do sada izjavljenim argumentima. Hocete da kazete da ste do sad pricali neistine o tome kako su ova radna mesta bila neophodna i time opravdavali svoje postupke? A kada je to bio objavljen konkurs za ta 3 neophodna radna mesta? Kako ce sad da funkcionise parking servis bez tih ljudi, koji su bili neophodni pre samo par dana?.....

    • Dejana Tviter

      15:35 // 4. 10. 2012.

      Nisi u toku! Radilo se mimo gradonačelnika,i čim je saznao čovek je reagovao!

  • Južni Vetar

    16:46 // 4. 10. 2012.

    Jao bre koga vi zezate ? A ostalih 200 i kusur po ostalim preduzećima ??? Šta ćeš sa njima gradonačelniče ? Kad otpustite SVE šta ste naprimali tek se onda javljajte ! Ovako ste još gori nego oni.

  • sve da nismo naseli

    17:07 // 4. 10. 2012.

    Partizani nisu dozvoljavali svojima ni šljivu tuđu da otkinu (jer su imali engleke konzerve) – pa posle otimali naivnima i šljivike, i njive, i kuće, i žive glave, i sve redom...
    A ima i ovakva priča: Bio u užičkom kraju jedan partizan, što je dao da mu streljaju rođenog sina, jer je ovaj bio u „četnicima“. Posle to krio od žene i ostale dece, ali je ubrzo poludeo.
    E, tako izgleda kada demagozi glume principijelnost a šibicari poštenje.

  • Milos

    22:31 // 4. 10. 2012.

    Obratite pažnju na vodovod, i tamo su zapošljeni radnici i menadžment u zadnje 2 ili 3 nedelje.

  • Dejan Markovic

    22:22 // 4. 10. 2012.

    Bravo rodjo!! Samo napred!

  • Danijela Damjanovic

    19:06 // 4. 10. 2012.

    redakciji: da,da...pustite ovu boraniju. ajmo udarite na malo jace ako smete: vodovod, na primer.ili direkciju za izgradnju grada pa da vidite onda broj pingova i komentara na te vesti. nije valjda da se vase "istrazivacko" novinarstvo svodi samo na "hleb i igre"?pitanje nije KO vec GDE SU PARE.nemojte da "pratite" licnosti vec tokove novca.onda cete od amatera biti unapredjeni u profesionalce.srecno

    • Alter Ego

      21:57 // 4. 10. 2012.

      Mislim da bi trebalo i te kako pratiti novac, ali i ko je šta u čije ime potpisivao i za šta je navodno davao pare!
      Treba da se vidi kako su se naplaćivali troškovi nečega što nije ni postojalo, kao i to da su mnogi poslovi dobijani preko ruke a pare strpane u džep!
      Pitam se samo kakva li je zaista imovinska karta Simonovića, pošto se sam gosn Jovanović ofirao u jednom od intervjua koji su bili postavljeni ovde na Južnim vestima!
      Treba tu ne zagrebati po površini-nego bagerom pa da se vidi ko je ko i ko je koliko kome i šta davao.....I GDE SU PARE?!?!?!

  • N.N-islija

    21:10 // 4. 10. 2012.

    Niko ne spominje Niski katasatar (republicki organ) koji je leglo nepotizma u neverovatnim razmerama. Sinovi,cerke,rodjaci a u to sve umesani nacelnica ,predsednica sindikata i jos po neko. Odlazeca garnitura u BG-u poklanja resenja pojedinoj deci na dar, a strucnost "NULA". BRUKA
    Neka neko reaguje!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Alter Ego

      21:53 // 4. 10. 2012.

      U potpunosti se slažem sa tobom.....I to ne samo u Niškom katastru da je stručnost novopostavljenih po stranačkoj liniji nula, već i to da se uopšte ni ne trude da svoj nerad prikriju....barem ispravnosti!
      Užas!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: