Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 28. 9. 2011.

| Društvo

Otkrivanje spomenika Tomi Zdravkoviću

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Zdravkovic 3 novo mesto

U Leskovcu, u centralnom gradskom parku, u četvrtak, 29. septembra će biti otkriven spomenik, a u rodnom Pečenjevcu spomen-česma u znak sećanja na Tomu Zdravkovića, koji je premio pre dvadeset godina.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić naglasio je da je spomenik, koji je uradila livnica “Jerković”, visok 2,3 metra.

- Za livenje spomenika utrošeno je 2.124.000 dinara, a donatori su tri kompanije koje nisu želele da se njihova imena pominju u javnosti! – precizirao je Kocić.

Sutra će u Leskovcu biti priređeno veče “Sećanja na Tomu Zdravkovića” uz učešće velikog broja poznatih umetnika, koji su se družili sa “nekrunisanim kraljem srpskih kafana” i voleli njegove pesme.

- Kao gradonačelnik podržao sam postavljanje spomenika Tomi Zdravkoviću u centru grada, jer je on svojim delom to zaslužio, a za manifestaciju “Sećanje na Tomu Zdravkovića” u kojoj učestvuju poznati umetnici i izradu spomenika iz gradskog budžeta nije uložen nijedan dinar, jer su sredstva obezbedili poklonici Zdravkovićevog umetničkog rada – precizirao je Kocić.

U Pečenjevcu, selu nedaleko od Leskovca, koje se smatra rodnim krajem Tome Zdravkovića, iako je rođen u Aleksincu, u planu je otvaranje Muzeja-spomen doma velikog umetnika, a jedna od ideja je i da se u Leskovcu ili Pečenjevcu od naredne godine održava manifestacija “Dani Tome Zdravkovića”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasmina

    11:12 // 29. 9. 2011.

    "Jer, jedino muzika može da me ispuni totalno, bez ikakvih drugih želja. Da mi ne treba nikakav novac. To mi zaista nije centralna vrednost. Da mi je novac najvažniji u životu, ne bih mogao da se šetam u tako velikom dijapazonu: čas gore, čas dole, čas si akutelan, čas nisi. Oni koji me vole možda ne mogu da žive kao ja, možda su se stisnuli u nekom folu prema sebi. A ja sebi ne dozvoljavam da lažem. Kad se otkačim, ja sam otkačen, nema foliranja. Čak i u takvim trenucima življenja ja volim ljude. Ta potreba da se voli svet oko sebe daje mi neku snagu da se ne stidim publike. Velika je stvar izaći pred tu publiku a da nemaš nikakve petlje. Ja pevam i ne lažem".

    Toma Zdravkovic

  • dejan

    10:47 // 29. 9. 2011.

    Pa, sa jedne strane OK. U odnosu na ovu današnju estrdanu bagru stvarno zaslužuje spomenik.

    On the other hand...zar nema Leskovac još nekog zaslužnog građanina koji zaslužuje spomenik više od kafanskog pevača ?

  • Pera Detlic

    23:17 // 28. 9. 2011.

    Svaka cast. Znam da je tesko i besparica, ali tom coveku moze da se ukaze cast sa jednim i ne preterano skupim spomenikom,tj. bistom. Bravo - podrzavam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: