Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 13. 10. 2022.

| Društvo

Otpad u blizini Spomen-parka u Prokuplju i posle 5 meseci nije očišćen

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
papiri
I dalje gomila fiskalnih računa razbacana u blizini Spomen-parka; Foto: Lj. M.

Iako je prethodne nedelje održana jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija u Prokuplju, 110 godina od mobilizacije Drugog pešadijskog puka “Knjaz Mihajlo” na kojoj su prisustvovali i visoki zvaničnici, na samo pedesetak metara od mesta održavanja i dalje se nalazi gomila papira, o čemu su Južne vesti pisale pre oko 5 meseci.

Nešto manja gomila, ali i dalje vidljiv otpad od ostataka fiskalnih računa koji se nalazi na prostoru nekadašnje upravne zgrade bivše fabrike Topličanka, primetili su građani koji su dolazili na obeležavanje godišnjice. IMG-7976 Otpad na ulazu u Spomen-park u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Velika je sramota za sve koji se nešto pitaju u ovom gradu, da dozvole da se bar ovaj deo grada ne očisti od papira i otpada i tako dostojno obeleži ova manifestacija. Pitam se da li iko od funkcionera prošeta nekada peške ili samo koriste privilegije i službene automobile, jer da jesu, videli bi ono što običan narod od koga su se otuđili, vidi. Svako ko je prisustvovao toj manifestaciji prilikom dolaska peške video je đubre pored Spomen parka, koje se iz njihovih udobnih automobila ne može videti - priča nezadovoljni Prokupčanin.

Inače, ovo bila tema o kojoj su pisale Južne vesti, a onda i gotovo svi mediji u Srbiji sredinom maja ove godine, kada se na toj lokaciji nalazila još veća gomila fiskalnih računa i papira. papiri Pre 5 meseci mnogo veća gomila papira na samo nekoliko metara od ulice; Foto arhiva: Lj. M.

Tada su u inspekcijskim službama komentarisali da nisu imali prijavu da se tu nalazi otpad i da će sve proveriti, a sada niko nije bio raspoložen da prokomentariše zašto se posao nije do kraja uradio.

Upravna zgrada Topličanke se nalazi u industrijskoj zoni Prokuplja, delom se naslanja na fabriku Biz link i Spomen-park Gvozdenog puka, a na stotinak metara je od fabrike Leoni, gde dnevno prođe više hiljada ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gavrilo

    12:13 // 13. 10. 2022.

    To je privatan posed,slike šaljite ex ministru Bubalu i gazdi tog objekta Nenadu Rončeviću.
    Kupili su bud zašto "Topličanku"pa je u delovima za milione evra preprodali.

  • Ivan

    11:32 // 13. 10. 2022.

    Bitno je da je članstvo po komandi izašlo na skup i napravilo "gužvu",oko spomenika...svako od njih je mogo po malo da počisti i eto rešenja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: