Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 24. 2. 2020.

| Društvo

Otpušteni žandarm Gigić: Mi smo sada državni neprijatelji broj jedan

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti

Nakon šest godina suđenja, ukidanja presude, potom potvrde i uvećanja kazne, petorica niških žandarma, učesnika incidenta sa Andrejem Vučićem i Predragom Malim, nedavno su dobila otkaze. Jedan od njih Zlatko Gigić rekao je u emisiji "15 minuta" da su osuđeni da budu socijalni slučajevi, jer su postali državni neprijatelji broj jedan. Smatra i da im je ukinuto Ustavom zagarantovano pravo na pravično suđenje.

Žandarmi su obezbeđivali Paradu ponosa 2014. godine tokom koje su se sukobili sa bratom sadašnjeg predsednika Srbije Andrejem Vučićem i bratom trenutnog ministra finansija Predragom Malim. U incicentu je još učestvovalo i, kako je tada rečeno, vojno obezbeđenje braće, mada su u Vojnoj policiji tvrdili da nisu bili u pratnji, jer je tada to bilo protivno zakonu.

Kada je intervencija krenula, jednom se za pojasom video pištolj. Bilo je povika: ‘Pištolj!’, sama ta situacija je dobila na težini. Čim se pomene pištolj čovek se sam po sebi trzne i vidi opasnost. Niko od moje ekipe kod njih nije video nikakve legitimacije, niti se iko glasno deklarisao da se radi o vojnim policajcima na zadatku. Jedan pištolj je bio usmeren ka policijskom službeniku, izbijen je pištolj - prepričava događaj Gigić.

Žandarmi su osuđeni za krivično delo zlostavljanje i mučenje, dobili su otkaz, a Gigić smatra da se politička konotacija u ovoj priči nikako ne može izbeći.

Cela ova situacija je dobila neku političku konotaciju, pa smo mi unapred osuđeni na socijalne slučajeve, jer je nama sigurno u Gradskoj upravi zabranjeno da radimo. A ko bi nas zaposlio u privatnom sektoru? Imao bi izuzetnih problema od strane bilo koje gradske vlasti. Bile bi razne inspekcije, kontrole. Jednostavno, mi smo sada u zemlji državni neprijateji broj jedan - rekao je Gigić.

Nakon incidenta, žandarmi su rekli da su išli na razgovor kod tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. Detalje tog sastanka javnost nikada nije saznala, a Gigić ni sada nije želeo o tome da govori.

Mislim da još uvek nisam spreman o tome da pričam. Nisam bio u tom delu. Raspolažem informacijama, ali ne bih o tome, da ne bi dobilo opet neku konotaciju napada na predsednika - priča Gigić.

O tome kako je od jednog od najperspektivnijih policajaca stigao do toga da mu se karijera gasi, žalbi Vrhovnom kasacionom i Ustavnom sudu, jer smatra da su im uskraćena prava zagarantovana Ustavom, o ostalim žandarmima učesnicima incidenta, kao i o celom događaju pogledajte u emisiji 15 minuta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S76

    00:31 // 9. 3. 2020.

    Puna podrška gospodi žandarmima,sve ovo je stvar sulude samoubilačke vlasti,najgore u srpskoj istoriji.Ali i nihovo će proći.Kolo sreće se okreće.

  • Ivan Stevanovic

    05:59 // 26. 2. 2020.

    Vi ste ono sto treba da se vrednuje i ponos nase okupirane zemlje. Ovu zemlju su okupirali političari kriminalci, kriminal kriminal i samo kriminal cveta u ovoj zemlji. Ovi momci su nesto sto zaslužuju mnogo vise od bolesnih ljudi sa lažnim diplomama..! Bolest je zahvatila ovo društvo, a steta je jer Srbija ima svega 7 do 8 miliona ljudi..! Moze mnogo lepo da zivi ako se uvede dozivotna kazna za .

  • Ivan

    09:01 // 25. 2. 2020.

    Zeznuto je bez posla i bez para,ali ja da sam bio tamo i još da sam znao da je bata na Aleka,pa vinuo bi ga,pa taman i nikad da ne radim!
    Šta će on tu?
    Koja je on faca pa sa njim kobre?,o mom trošku,kao poreskog obveznika!
    Ako je već i sve to trebalo da ima i da tu prodje,gde je saradnja izmedju šefova,sad bar ima telefona,kad mogu da prisluškuju sve i svakog,mogu i da jave da idu braća u šetnj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: