Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 1. 2. 2019.

| Društvo

Otvoren "Cumtobel", otišao Vučić, radovi na putu ka Banji opet stali

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Raskrsnica-Cumtobel-foto-S.-S
Foto: S. S.

Iako se s gradnjom kružnog toka kod Cumtobela krenulo i pre izdavanja građevinske dozvole, pa se pre samog otvaranja i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića radilo i noću, nakon zvaničnog otvaranja fabrike krajem septembra, radovi na Bulevaru Cara Konstantina su gotovo stali.

Brzi-Brod-drugi-izlaz-foto-S.-S Foto: S. S. Zbog radova na ovoj saobraćajnici, ulice u Brzom Brodu, a naročito drugi ulaz u naselje, su znatno oštećeni s obzirom na to da je frekvencija saobraćaja kroz naselje u vreme gradnje kružnog toka bila izuzetno velika.

Na Bulevaru i dalje nema ostrva između kolovoza, kao ni trotoara ni biciklističkih staza. Rekonstrukcija kolovoza od Brzog Broda do Broja 6 nije ni započeta.

Prema svedočenjima građana, pre otvaranja Cumtobela radnici su bili na ovom gradilištu danonoćno, ali od svečanog otvaranja fabrike, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, radovi ne odmiču, makar ne vidljivo.

Uradili kružni kod Cumtobela i čim je prošao Vučić oni obustavili put ka Brzom Brodu. Sad stoji tako raskopan. A kružni su radili i noću da bi ga završili. Saobraćaj je tada bio preusmeren. Prolazili kroz Brzi Brod, gužva... jedva se mimoilazili. Završili kružni da prođe predsenik i sad put ka naselju stoji raskopan - kaže jedan od građana Brzog Broda.

Osim što je ovakvo stanje sa ovom saobraćajnicom i brzobrodskim ulicama nebezbedno i za pešake i za vozače, problem je i što se na rekonstruisanom delu kolovoza, čija se gradnja takođe odugovlačila, već pojavilo ulegnuće.


Niko ne zna kad će kraj?

Bulevar-Cara-Konstantina-foto-S.-S Foto: S. S. Kako je ranije rečeno iz Puteva Srbije plan je da se Bulevar rekonstruiše do naselja Broj 6, ali je ranije bilo zastoja zbog toga što je trebalo uraditi kanalizaciju u jednom delu trase pa se čekalo na projekat.

U kojoj su fazi sada i kada je planiran nastavak radova na putu ka Niškoj Banji, novinarka nije uspela da dobije odgovore jer iz preduzeća Srbija autoput, koji je, kako kažu iz Direkcije za izgradnju, nadzornik ovih radova.

Radovi na Bulevaru cara Konstantina i svi ostali navedeni radovi nisu u nadleznosti JP Direkcija za izgradnju grada Niša, tj. mi ne vodimo nadzor. Za sve informacije koje ste nam tražili morate se obratiti JP Srbija autoput, jer su oni tamo nadležni, tj. vode nadzor nad izvođenjem radova - naveli su iz niške Direkcije.

Pitanja su Srbija autoputu poslata mejlom još pre dva meseca, ali nikakav odgovor još nije stigao.

Podsetimo, radovi Bulevaru cara Konstantina su počeli još oktobra 2017. godine, ali su ubrzo mašine i radnici prestali da se pojavljuju. Sredinom decembra te godine ponovo se krenulo sa radom, pošto je vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije rekao da je problem bio projekat, koji nije bio baš na vreme završen. Rok za završetak radova tada je bio pomeren za avgust 2018, jer je u planu i izgradnja kružnog toka zbog fabrike Cumtobel.

Rekonstrukcija Bulevara je, kako su ranije naveli iz Puteva Srbije, započela "radovima na rehabilitaciji i periodičnom održavanju kolovoza, trotoara, servisne saobraćajnice, biciklističke staze i razdelnih ostrva Bulevara, od ulaska u Brzi Brod do mosta na Kutinskoj reci u Nišu".

Kada će ovi radovi biti završeni zasad ostaje nepoznato, a o nadležnostima u ovom poslu ranije je bilo oprečnih izjava iz javnih preduzeća. Izvođač radova na kružnom toku i delu ispred Cumtobela je M univerzal tim koji je bio u višemilionskoj blokadi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena

    21:35 // 1. 2. 2019.

    Тако ти је то у Србији!Кренеш у неки посао, а отвори се у трену десет рупа које треба санирати. Онда чекај пројекте па после јури раднике! Све је то врло тешко! За ово што је изграђено треба одати признање председнику и свима који су били уз њега и поштено радили поверени посао!

  • Đepeto

    20:21 // 1. 2. 2019.

    Nedelju dana pre izbora je raskopana strana puta od N.Banje ka naselju Br6 i do dana današnjeg tako stoji i niko ništa ne preduzima.

  • Max

    19:35 // 1. 2. 2019.

    Kuku kuku kukku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: