Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 30. 3. 2012.

| Društvo

Otvoren Festival "Nauk nije bauk"

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
nauk nije bauk
foto: BETA, Saša Đorđević

U punom holu Elektronskog fakulteta otvoren je četvrti Festival nauke "Nauk nije bauk". Festival će biti održan danas i sutra od 10h do 20h, a organizator i osnivač festivala je Gimnazija "Svetozar Marković".

Iako je autobus iz centra grada pošao sa svega petnaestak putnika, u holu fakulteta je već bilo gužve.

Pored učesnika i izlagača, u velikom broju među posetiocima festivala na otvaranju su bili i studenti, srednjoškolci i osnovci.

- Za nas je ogromna privilegija i čast da radimo sa ljudima koji su ovo započeli pre par godina i uključili sjajan niz institucija. Ovo je dobra prilika da mlade i ostale pripremimo za budućnost - rekla je Aleksandra Drecun iz Centar za promociju nauke.

Takođe, na svečanosti otvaranja došli su predstavnici niških opština, gradonačelnik, kao i predstavnici institucija koje se bave naukom, obrazovanjem i kulturom.

- U Srbiji je jako važno da se održavaju ovakvi festivali, da bismo svima mogli da približimo nauku, ali i da bi ljudi mogli da shvate važnost nauke i vrednost naših naučnika - rekao je na otvaranju Žarko Obradović, ministar prosvete.

Jedan "mladi naučnik" objasnio je da je i njemu lično veoma važno da njegov rad, trud i zalaganje budu priznati i da na ovaj način i njemu bliski ljudi, ali i ostali uvide da nauka jeste zanimljiva i da je važno baviti se njome.

- Nadam se da smo uspeli da srušimo granice i zidove između nauke i običnog sveta - rekao je Nemanja Đorđević, predstavnik Beogradskog festivala nauke.

On je uporedio gestival sa boksom i dodao je:

- Festival u Nišu je premašio svoju kategoriju i sada boksuje u rangu sa festivalima u Novom Sadu i Beogradu - kazao je Nemanja.

Među brojnim štandovima u holu fakulteta na kojima su razne postavke i eksperimenti, tokom manifestaicje biće održavana i predavanja na fakultetu.

Organizatori Festivala obezbedili su prevoz autobusima od Trga kralja Milana do Elektronskog fakulteta. Autobusi će voziti na sat vremena od 10h do 19h do fakulteta i nazad.

Festival nauke "Nauk nije bauk" na Elektronskom fakultetu u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Luka Laban

    16:59 // 30. 3. 2012.

    SVAKA CAST SAMO NAPRED MLADI NAUCNICI

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: