Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:18, 6. 3. 2012.

| Društvo

Otvoren "Job Fair 2012" u Nišu

Autor:Svetlana RajkovićIzvor:Južne vesti
sajam zaposljavanja
foto: migrantservicecentres.org

Sajam poslova i stručnih praksi "Job Fair 2012" otvoren je na Elektronskom fakultetu u Nišu. Oko dvadeset kompanija iz Srbije, okupilo se na jednom mestu da ponudi praksu i poslove studentima, diplomcima i postdiplomcima niških fakulteta.

Prema rečima Branka Radenkovića, glavnog organizatora sajma, najviše mesta ima za one koji su završili ili studiraju elektroniku, mašinstvo, pravo, ekomomiju.

Većina posetioca sajma ostavila je svoju biografiju na CV pultu. Oni koji to nisu učinili, razgovarali su sa predstavnicima kompanija i popunjavali su aplikacije za posao ili praksu na licu mesta.

- Nakon diplomiranja na departmanu za istoriju, nisam mogao da nađem posao, tako da sam upisao IT Akademiju i tamo diplomirao. Smatram da ću pre naći posao kao PHP programer, nego kao profesor istorije. Zato sam i došao na ovaj sajam - kaže Miloš Anđelović iz Niša.

Ovakvi sajmovi dobra su prilika da se na jednom mestu nađu oni koji nude posao i oni koji isti traže, rečeno je pri otvaranju sajma. Sajam je svečano otvorila Suzana Paunović, pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku. Ona je istakla da su za Ministarstvo rada prioritet štićenici domova za nezbrinutu decu i omladinu bez roditeljskog staranja koji zbog godina starosti gube pravo na domski smeštaj.

- Mi smo podržali projekat "Iz doma na svoje" Media&reform centra Niš koji se bavi ovom ciljnom grupom, tako da očekujemo da će jedan broj mladih koji se nalazi na domskom smeštaju, zahvaljujući ovom projektu, uspeti da se zaposli - objašnjava Suzana Paunović.

Sajam su posetili i štićenici Domova za decu bez roditeljskog staranja iz Aleksinca i Niša. Sutra se očekuje dolazak štićenika Domova iz Neogotina i Kruševca.

Organizator sajma poslova i stručnih praksi "Job Fair 2012" je Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Niš. Sajam će biti otvoren i danas od 10 do 17 časova u holu Elektronskog fakulteta u Nišu. Ulaz za posatioce je besplatan.

Sa otvaranje sajma

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: