Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 20. 12. 2013.

| Društvo

Otvoren Novogodišnji vašar na Niškom sajmištu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Novogodisnji-vasar-1.JPG
Novogodišnji vašar u Nišu prvi put se održava na prostoru Sajmišta.

Na danas otvorenom Novogodišnjem vašaru, koji se ove godine prvi put održava na niškom sajmištu na mestu bivše pijace u Duvaništu, proizvode će ponuditi oko 75 prodavaca.

Desetak mesta za tezgama i štandovima koja su ostala prazna na dan otvaranja biće popunjena ovih dana, jer još prodavaca treba da dođe iz mesta van Niša, kažu u JKP Tržnica koja organizuje vašar.

Na vašaru ima raznovrsne robe, tako da kupci mogu da kupe odeću, zimsku opremu, ikone, ručno pravljene sapune, grnčariju. posteljinu, med, kuhinjsko posuđe, ikebane, drvene ukrase, slatkiše, stoljnjake, pirotehniku, čestitke, a za jednim štandom i lampione za novogodišnju jelku.

Vasar-4 Na Novogodišnjem vašaru ima i meda, grnčarije, odeće, slatkiša, ručnih radova...Duško Fijatović iz Udruženja "Matica" na vašaru prodaje med. Kaže da je na Sajmište došao na poziv ljudi iz Tržnice da bi "prošarao ponudu" i zato šro su uslovi za prodaju dobri.

- Tezge su odlične i toplo je. Ne očekujem veliku prodaju, a nekad to i nije najbitnije - kaže Fijatović. 

Kako je na otvaranju četvrte manifestacije na niškom sajmištu rekao direktor JKP Tržnica Radovan Milojević, uslov za prodavce nije bio vrsta njihove robe, već da je prodaju prema diskontnim cenama.

- Cilj je bio da svi mogu da kupe nešto povoljno. Vašar nije komercijalan i profitabilan, već je ideja da se čuje da Niš ima Sajmište i da ono postane prepoznatljivo - rekao je Milojević.

Ideja je, kako je direktor Tržnice najavio, da se u Nišu održavaju "mini-izdanja" sajmova koji su već tradicija u drugim gradovima.

- Sklopili smo ugovore sa sajmištima u Beogradu, Novom Sadu i Plovdivu, a ovde će biti održavano i ono što je trebalo da bude u hali "Čair" - kaže Milojević.

Kako je najavio, na Sajmištu će u januaru biti održan sajam kolača, u februaru građevine, a u aprilu internacionalni sajam stripa.  

Novogodišnji vašar biće otvoren svakog dana od 10 do 19 sati do 30. januara, a ulaz je slobodan

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof. dr Pera

    11:34 // 21. 12. 2013.

    Ovo čak nije ni vašar...

  • ГоранЧе

    23:09 // 20. 12. 2013.

    Сваки мало озбиљнији председник скупштине станара би у холу своје зграде са ручним радовима и ђаконијама домаћица боље организовао новогодишњи вашар

  • maja

    22:35 // 20. 12. 2013.

    od kad je sajmiste na teritoriji opstine Crveni krst. Koliko znam Duvaniste pripada Medijani a ovamo Bulatovic otvara sajam ( telepres u 22h Niske televizije )

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: