Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 6. 9. 2017.

| Društvo

Otvoren Start-up centar u Nišu, još 2 koraka do Naučno-tehnološkog parka

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
start up
Premijerka u Start-up centru; foto: M. Z.

Prvih 6 kompanija počelo je sa radom u novootvorenom Centru za inovaciono preduzetništvo na Elektronskom fakultetu u Nišu, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić prilikom posete ovom studentskom kreativnom centru biznis ideja, koji predstavlja prvu trećinu puta do izgradnje Naučno-tehnološkog parka, najavljenog za 2019. godinu.

Drugu fazu predstavljaće izgradnja nove lamele Elektronskog fakulteta najavljene za 2018. Ova laboratorijska lamela bila je u originalnom planu fakulteta još 1975, a premijerka Brnabić tvrdi da će je sada konačno završiti. Ona očekuje da se u novom Start-up centru razviju ideje i inicijative koje će postati komercijalne i kojima će Srbija uhvatiti korak sa četvrtom industrijskom revolucijom.

Vlada treba da sluša, treba da prepozna dobru inicijativu i onda treba da pomogne i podrži dobru inicijativu i ništa više od toga. Vlada ne treba da se meša, ne treba da smišlja sama, ne treba da interveniše - kaže Brnabić.

ana brnabić Ana Brnabić na Elektronskom u Nišu; Foto: JVSaradnju Niša i Beograda oko izgradnje Naučno-tehnološkog parka premijerka Brnabić je istakla kao odsustvo sujete i dobar put, a pozvala je i da ova 2 grada sutra zajedno pomognu Novom Sadu kada bude gradio svoj park.

Jedino kao tim možemo uhvatiti priključak sa drugim naprednijim zemljama prema kojima moramo da postanemo konkurentni. Znanje imamo, potencijal imamo, fakultete imamo - kaže Brnabić.

Podsetimo, memorandum o razumevanju koji se odnosi na gradnju tehnološkog centra u Nišu su još 2010. godine potpisali tadašnji potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić, gradonačelnik Niša Miloš Simonović i rektor Univerziteta u Nišu Miroljub Grozdanović. Za gradnju su bili zainteresovani i Koreanci. 2011. godine je najavljeno da će gradnja početi "na proleće" i da je rok za izgradnju godinu dana, a 2013. se govorilo i o gradnji drugog parka u krugu Elektronske industrije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    02:13 // 7. 9. 2017.

    Процветаћемо.

  • Verko

    23:07 // 6. 9. 2017.

    Blagi bogovi, je li ovo novi serijal Monti Pajtona?

  • Aleksa Niš

    19:29 // 6. 9. 2017.

    "Prvih 6 kompanija počelo je sa radom..." baš me zanima ko su vlasnici tih kompanija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: