Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 29. 5. 2021.

| Društvo

Otvoren kamp u Brzom Brodu, oaza u prirodi za umetnike i decu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
kamp brzi brod foto Milica milojevic kostic
Još jedan prostor u prirodi za umetnike i decu; foto: M.M.K.

Svi koji vole umetnost i boravak u prirodi, a poštuju pravila i jednog i drugog, dobrodošli su u kamp u Brzom Brodu koji je danas otvoren, kaže jedna od inicijatorki Jelena Rudić. Ovo "parče prirode" objašnjava kao mesto gde će svi građani moći da dolaze kako bi odmorili, ali i da iskažu svoju kreativnost.

Prve koje su ugostili u kampu bili su članovi Saveza izviđača Niša, osnovci iz škole "Zoran Đinđić" iz Brzog Broda i studenti Univerziteta Metropolitan i Fakulteta umetnosti. kamp brzi brod foto Milica milojevic kostic Oaza za mališane; foto: M.M.K.

A ubuduće, kako najavljuje, ovaj prostor svi građani moći će da koriste besplatno.

Suština je da na jednom mestu u prirodi svi niški umetnici, bilo mlađi ili stariji, profesionalni ili amateri, imaju jedan lep prostor za rad i izlaganje i prikaz onoga što stvaraju - kaže Rudić.

Prvi utisci Nataše Ćirić iz "Fabrike umetnika", posle, kako kaže, godinu dana bez dešavanja zbog epidemije korone na prostoru u prirodi deca su dobila "mali raj".

Kasnije imamo radionice sa starijom decom od 5. do 8. razreda, a predveče imaćemo muzički deo za mlade i starije - ističe Ćirićeva.

Kamp će biti ekološki i energetski samoodrživ, pa će se električnu energiju obezbeđivati putem solarnog sistema, a sredstva za dalje unapređenje kampa prikupljaju na sajtu donacije.rs.

Uveli smo solarni sistem, doveli smo vodu i sredili infrastrukturu. Prirodu nismo dirali, samo smo se mi prilagodili prirodi. Tek smo na početku, mi smo postavili osnovu, a onda će umetnici i svi ljubitelji razonode i sporta zajedno sa nama da grade dalje cao ovaj prostor - ističe Rudić.

U organizaciji, dodaje, pomogli su Savez izviđača Niša, JKP Mediana, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, USAID, Fondacija Jelena Šantić, Grupa 484 i umetnici.

Podsetimo, ideja za kamp je nastala na festivalu PozitivNi, kada su organizatori shvatili da Niš nema prostor za okupljanje umetnika po završetku festivala, a otvaranju kampa prethodila je velika akcija čišćenja obale Nišave u naselju Brzi Brod.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: