Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 17. 5. 2016.

| Društvo

Otvoren konkurs za 300 volontera na “Nišvilu”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
volonteri.jpg
Volonteri "Nišvila"; foto: Nišville

Stariji od 15 godina koji žele da volontiraju na ovogodišnjem “Nišvilu” mogu se do 8. jula prijaviti na konkurs i dobiti šansu da na festivalu budu domaćini muzičara, publike, zvanica, ili da rade u marketingu, pres-službi, obezbeđenju…

Ove godine će na festivalu od 11. do 14. avgusta volonteri biti raspoređeni u 12 sektora: pomoćnik vođe tima, domaćin publike, domaćin muzičara, “bubamara”, “pčelica”, marketing, pres, tehnička podrška, logistika, ketering, radionice, obezbeđenje.

Volontiranje na Nišvillu podrazumeva aktivizam od 05. do 15. avgusta 2016. godine, rad je organizovan smenski i odvija se po svim pravilima volonterskog menadžmenta, a u skladu sa Zakonom o volontiranju Republike Srbije - kažu iz Nišvila.

Nisville-volonteri-(1) Zbog nedostatka para i podrške, ove godine manje volontera; foto: NišvilleZainteresovani treba da preuzmu prrijavni formular sa sajta “Nišvila”, da ga popune i zajedno sa fotografijom pošalju na e-mail [email protected].

Zakasnele i nepotpune prijave neće biti razmatrane. Kandidati koji budu ušli u uži izbor biće kontaktirani za intervju mejlom u roku do sedam dana po zatvaranju konkursa, a intervjui će biti održani u drugoj polovini jula.


Zbog para smo prinuđeni da smanjimo broj volontera

U odnosu na prošlu godinu, kada je bilo 400 volontera, ove godine su, kako tvrde u “Nišvilu” bili prinuđeni da taj broj smanje.

“Nišvil” će sedmu godinu zaredom održati status festivala džeza i volontera, ali je zbog hroničnih finansijskih problema kao i izostanka podrške volonterskom projektu prinuđeni smo da se broj volontera smanji - kažu organizatori festivala.

Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 2000 volontera, počev od 2010. godine. Za 6 godina volonterski tim je okupio mlade iz preko 100 različitih gradova zemlje i inostranstva.

2012. godine je tim dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. je volonterski program proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Pet godina volontiranja na festivalu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jova

    16:05 // 17. 5. 2016.

    Otvoren konkurs za volontera?! Sta je ovo, nemozes vise nekom ni dzaba da radis. Nego se jos i bira. Ne kapiram ljude koji se prijavljuju za ovako nesto. Tj volontiraju ( rade ) za dzabe dok drugi uzimaju pare. Bolest! Kapiram volontiras u neku dobrotvornu organizaciju, bolnicu ali ovo nema nikakvog smisla. Svaki pokusaj opravdanja ovako necega je glup.

    • shaft

      18:44 // 17. 5. 2016.

      Prijatelju,u zabludi si!Konkurs je potreban,jer se mnogo mladih prijavljuje,a broj volontera je ogranicen.Javljaju se iz cele bivse Juge,ima i stranaca.Ne mora sve da bude novac,nekome znace i poznanstva,prijateljstva, konverzacija...Mozda vise volis Grand ili Pink,dozvoli da neko uziva radeci na festivalu gde se umetnicka muzika propagira!Sve najbolje!

    • Jova

      19:44 // 17. 5. 2016.

      Nisi skapirao poentu. Nisam stavio akcenat na konkurs vec na postojanje volontera za poslove koji trebaju biti placeni. Ovde ima svi da uzmu pare osim tih ljudi. Oragizator, muzicari, grad svi na kraju imaju neki profit osim tih volontera. Isto kao na tenisu osim sto je volonterizam tamo jos smesniji jer su i pare vece. A grand mi ne diraj i pink takodje ;). Kako samo znas sta Ja slusam. Pa komentarisao sam vest o Jazz- u da ne volim tu muziku ne bih ni procitao ovu vest a kamo li je komentarisao. Do sada sta sam ispljuvao "narodnjake" i naprednjake i taj šund i nekulturu, da si video ne bi me prozivao. Pa ko zna mozda se i vidomo na Nishvilu, mislim ako ides. Ja sam svake godine tamo. ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: