Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 17. 1. 2024.

| Društvo

Otvoren konkurs za radnu praksu mladih sa invaliditetom

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
konkurs projekat KOSTA 24
Plaćena praksa za mlade do 35 godina nakon konkursa; ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Mladi sa invaliditetom koji žele da kroz plaćenu praksu steknu nova znanja i veštine mogu da se prijave na konkurs “Praksa po meri” koji je raspisao Forum mladih sa invaliditetom. Rok za prijavu je 25. januar.

Konkurs se odnosi na mlade do 35 godina i osmišljen je da unapredi učešće osoba sa invaliditetom na tržištu rada i ojača njihovu ekonomsku nezavisnost.

Cilj programa je da se povećaju šanse za zaposlenje mladih sa invaliditetom kroz sticanje novih znanja i veština. Prijavom na konkurs, zainteresovani će dobiti šansu da steknu praktična znanja u nekoj od 28 vodećih kompanija i poslodavaca u Srbiji - navode iz Foruma mladih sa invaliditetom.

Program se realizuje tokom februara i marta 2024. godine, a Forum mladih sa invaliditetom će podržati praktikante pokrivanjem troškova prevoza i toplog obroka pošto je konkurs raspisan za mlade iz Niša, Beograda, Novog Sada, Subotice, Zrenjanina i Šapca.

Prijave se vrše popunjavanjem formulara, koji se potom šalje na mejl [email protected] sa nazivom "Prijava za radnu praksu", do četvrtka, 25. januara 2024.

Jedan kandidat može da se prijavi za dve pozicije, a odabrani kandidati će pre početka prakse proći kroz pripremnu onlajn radionicu. Kompletni opisi pojedinačnih praktikantskih pozicija mogu se naći na sajtu Foruma mladih sa invaliditetom.

Program radne prakse se realizuje u okviru projekta “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“. Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom sa partnerima Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: