Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 30. 11. 2023.

| Društvo

Otvoren konkurs za stražare u zatvorima u Nišu i Leskovcu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Zatvor Niš 1; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Služba za obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Nišu dobiće 12 službenika, a Okružni zatvor u Leskovcu dva, na konkursu koji je raspisala Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, a na koji zainteresovani za ovaj posao mogu da se prijave do 14. decembra.

Detalji konkursa dostupni su na sajtu Ministarstva pravde, kao i obrasci za prijavu, a ukupno će 14 službenika obezbeđenja dobiti posao u niškom i leskovačkom zatvoru.

Zatvor Leskovac; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija U konkursu navode da je uslov da kandidati imaju manje od 30 godina, ali da su punoletni i psihički i fizički sposobni za posao službenika obezbeđenja.

Za pripravnika u službi za obezbeđenje može se primiti i lice do 35 godina života, ako ima stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena (diplomske akademske studije - master, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije), odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine i stečeno visoko obrazovanje na studijama prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije), odnosno na studijama u trajanju do tri godine - navode u konkursu.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija kažu da su od 2020. godine do danas zaposlili 532 pripadnika Službe za obezbeđenje u zavodima širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragisha

    22:46 // 30. 1. 2024.

    Pa ti sto ne budes?!

  • Sasa

    11:52 // 4. 12. 2023.

    Koliku platu traze, sve su sa srednjom metalci, bravari varioci, metalostrugari, zavrsili kurs i plata 100 000. Dok profesori sa visokom strucnom spremom rade za 75 000. Bolje je danas biti kursadzija strazar u zatvoru ili policajac nego profesor.

  • Cacko

    16:41 // 30. 11. 2023.

    Ne treba tu posteni za zatvorsle strazare. Ako si posten ne mozes da se uklopis medju kolegama. Po zatvorima je strasno, cuvari unose daju mobilne telefone zatvorenicima, snabdevaju ih i mnogo sto sta?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: