Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 14. 10. 2011.

| Društvo

Otvoren kupališni kompleks u Babušnici

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
490x370_t-babusnica
Babušnica; foto: babusnica.com

U Babušnici je otvoren kupališni kompleks koji je u ovom gradu započet pre 15 godina. Bazen su zajedno otvorili ministri u Vladi Ivica Dačić i Oliver Dulić i predsednik opštine Zlatko Aleksić.

Za ministra Dulića ovaj čin ima i simbolično značenje.

- Važno je da se u Srbiji konačno završavaju projekti koji su započeti davno. Država je zalegla i iza ovog projekta i rezultati se vide. U izgradnju ovog kupališnog kompleksa bila je upošljena domaća operativa što mene kao ministra posebno raduje. Takodje ovaj kompleks će se napajati solarnim panelima, a to znači da i mi možemo da koristimo alternativne videvo energije kao i razvijene zemlje - kaže ministar Dulić.

Zamenik premijera Ivica Dačić kaže da i sami gradjani ovog kraja moraju da budu agresivniji u svojim željama.

- Građani iz južne i istočne Srbije uvek su bili prvi kada je trebalo da se ratuje za Srbiju. Međutim, sada u miru imamo situaciju da se najveći broj nerazvijenih opština nalazi upravo u ovom delu Srbije. Moramo da budemo organizovani kao u Vojvodini. Oni su drčni i traže pa tako i dobijaju. Ovde žive pošteni i skromni ljudi koji zbog svog ponosa ponekad i ne traže šta im sve treba. To mora da se promeni. Sama država mora da izdvoji više sredstava kako bi se sredila infrastruktura u ovom delu Srbije - kaže Dačić.

Za predsednika opštine Zlatka Aleksića nema dileme ko je najzaslužniji što su radovi na bazenu konačno završeni.

- Može da priča ko šta hoće ali ovaj bazen su u najvećoj meri izgradili sami građani Babušnice. Mi smo raspisivali samodoprinose u našoj opštini i odvajali od plata kako bi ovaj kompleks bio gotov. Jeste u poslednjoj fazi pomagala i država ali ljudu iz Lužnice su dali najveći doprinos - kaže Aleksić.

Jedan od interesantnijih detalja sa svečanosti je i činjenica da su jedan pored drugog stajali Ivica Dačić i narodni poslanik SPO-a Aleksandar Jugović i to samo dan pošto su u skupštini razmenili teške reči.

Na pitanje novinara Južnih vesti da li su razgovarali o terminu vanrednih izbora obojica odgavaraju da su njihove stranke spremne i da izbori mogu da budu raspisani i sutra. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    11:22 // 9. 6. 2012.

    Kog datuma pocinje kupalisna sezona u ovom istorijskom bazenu

  • STOP PROPADANJU!

    23:00 // 16. 10. 2011.

    U ZADNJIH 10 GODINA OVA NENARODNA VLAST U PIROTSKOM OKRUGU NIJE NAPRAVILA NIJEDAN OBJEKAT GDE BI SE NAROD UPOSLIO I PRAVIO EKZISTENCIJU,VEC NAPROTIV JE URUSAVANO ONO POSTOJECE,A I ONAJ KOJI POKUSAVA DA RADI BIVA SPUTAVAN I PLJACKAN PERFIDNIM METODAMA.NISTA SE NE DESAVA SLUCAJNO,OCIGLEDNO JE DA NEKO STOJI IZA OVOGA PROJEKTA UNISTENJA.JEDINI PRAVI LEK DA SE SPRECI OVA PROPAST JE NAROD.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: