Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 11. 2. 2019.

| Društvo

Otvoren mentorski program za osnaživanje žena sa invaliditetom

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
osobe sa invaliditetom
Naučiće više o svojim pravima i aktivizmu; ilustracija; foto: Vanja Keser

Žene sa invaliditetom koje su zainteresovane da nauče više o svojim pravima i o tome kako da ih ostvare, čuju više o sprečavanju diskriminacije i nasilja nad ženama i inkluzivnom obrazovanju i aktivizmu, mogu da se prijave do 20. februara na mentorski program koji je namenjen njihovom osnaživanju.

Na mentorski program za osnaživanje žena mogu da se prijave sve devojke i žene sa invaliditetom koje žele da razviju svoje potencijale i uče iz iskustava, znanja i veština drugih žena sa invaliditetom.

Saznaće više o aktivizmu žena sa invaliditetom i radiće na promociji njihovih prava u Srbiji, kao i o načinima ravnopravnog učešća u društvenim događajima.

Šta ćeš dobiti kroz mentorstvo: praktične savete, ohrabrenje i podršku, učenje iz iskustva drugih, povećanje društvenog, akademskog, profesionalnog ili ličnog samopouzdanja, osnaživanje za odlučivanje, razvijanje komunikacijskih veština, kao i vrednost direktne "vršnjačke" podrške - navode organizatori.

Učešće podrazumeva zajedničku radionicu svih mentorki i mentorina u prvoj polovini marta sledeće godine, individualni rad sa izabranom mentorkom i najmanje pet individualnih susreta, kao i grupni rad na izabrane teme i to će potrajati od marta do juna 2019. godine.

Mentorke su već izabrane na osnovu njihovog aktivizma u unapređenju položaja i vidljivosti žena sa invaliditetom, a one su prošle i obuku za rad sa mentorinama koje se sada biraju. Žene koje žele da učestvuju u ovom programu mogu da se prijave preko ovog linka.

Program prvi put sprovode Udruženja "FemPlatz" i Ženska mirovna grupa iz Pančeva, uz podršku "UN Women" u Srbiji.

Projekat Mentorski program za žene sa invaliditetom traje od septembra 2018. do juna 2019. godine, i realizuje se u okviru programa „Autonomija, glas, učešće osoba sa invaliditetom“, sa ciljem ostvarivanja prava i uspostavljanja novog načina osnaživanja žena sa invaliditetom kroz vršnjačku podršku. Program treba da obezbedi platformu za jačanje glasa, učešća i autonomije žena sa invaliditetom za odlučivanje u svim oblastima - kažu organizatori.

Više o projektu možete saznati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: