Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:01, 29. 12. 2019.

| Društvo

Otvoren most ljubavi u Leskovcu - za neke lepa ideja, za druge bacanje para

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
most ljubavi leskovac
Cvetanović prvi "zaključao" ljubav, foto: Grad Leskovac

Jedan od 2 “mosta ljubavi” čije je uređenje pre 2 meseca najavio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, zvanično je otvoren. Simbolično je prvi katanac okačio lično Cvetanović i kako kaže, ostavio uspomenu i započeo novu tradiciju u gradu. Deo Leskovčana podržava ideju, dok su neki mišljenja da je u pitanju samo bacanje para. Opozicionari smatraju da je novac trebalo usmeriti ka narodnoj kuhinji.

Prvi otvoreni most nalazi se na početku šetališta, preko puta Osnovne škole “Svetozar Marković”. Slovima ispisana reč ljubav na engleskom sa svetlećim srcem simbol je koji sada “krasi” ovaj deo grada. most ljubavi Ukras koštao 200.000 dinara, foto: Grad Leskovac

Na njemu će, kaže Cvetanović, građani moći da kače katance i stvaraju uspomene jer “ljubav u potpunosti ispunjava”.

Punim sjajem sija nova dekoracija na mostu ispred nas. Namenjena je našim sugrađanima za stvaranje uspomena. Ideja je da ovaj most bude posvećen ljubavi, kao pokretačkoj snazi čitavog čovečanstva. Verujemo da će akcija koju započinjemo biti nastavljena od strane naših sugrađana - rekao je Cvetanović.

Ukras je uradilo preduzeće JKP Grdelica, a sve je koštalo 200.000 dinara. šetalište kej leskovac Sređeno i šetalište, foto: Grad Leskovac

Inače, u ovom delu grada sređeno je i šetalište - postavljene su nove behaton ploče, led lampioni, klupice i kante, a sve je koštalo 17,4 miliona dinara.


Građani podeljeni - od zanimljive ideje do kiča i bacanja para

Mišljenja Leskovčana o novom ukrasu i tradiciji koju bi trebalo da stvore su podeljena - pojedinima se sviđa ideja, ali ne i sam ukras, nekima je lepo što svetli, dok sa druge strane ima i onih koji smatraju da je celokupan projekat bacanje para. most ljubavi Mišljenja građana podeljena, foto: Grad Leskovac

Meni je lepo i doneću katanac da ga zaključam. Što i mi, poput Vrnjačke Banje, ne bismo imali most ljubavi i dičili se time - komentariše jedna građanka.

Sa druge strane, ima i onih koji smatraju da je novac trebalo iskoristiti za prioritetnije stavke poput popunjavanja udarnih rupa ili isplate zaostalih zarada radnicima u javnim preduzećima. most ljubavi Nekima lepo i za ponos, Foto: Grad Leskovac

200.000 dinara za ovu svetleću žicu, mislim da je mnogo. I mnogo para i mnogo ružno. Zar nisu dovoljna ona silna obeležja po gradu, pa ćemo sada na svakom ćošku da kitimo. Nemam reči, ne sviđa mi se - kaže Leskovčanin.


Opozicija: Za te pare moglo se obezbediti preko 5.000 obroka

Oko 200.000 dinara plaćen je novi ukras, a prema mišljenju opozicione odbornice Jelene Spirić novac je trebalo usmeriti ka narodnoj kuhinji. most ljubavi leskovac Drugima kič i bespotrebno, foto: Grad Leskovac

Za identičnu vrednost pretplaćene postavljene žice moglo se obezbediti tačno 5.555 obroka korisnicima narodne kuhinje. E to je odraz ljubavi i vere. Lance i katance postavljaju turistički gradovi koji nemaju broj korisnika socijalne pomoći poput Leskovca. Stravično je i da nalagodavac budžeta, koji je doktor nauka, u ovoj godini uloži identičan iznos novca za jeftinu gradsku šminku, a ne za materijal Parka znanja tj. promociju nauke. Tužna slika Leskovca i Srbije danas - kaže Spirićeva.

Dodaje i da lokalno rukovodstvo odavno ne vodi računa o zajednici, što pokazuju istraživanja po kojima svaki četvrti Leskovčanin želi da nasputi svoj rodni grad.

Podsetimo, drugi "most ljubavi" nalaziće se kod Zelene pijace, a ukrašavanje će koštati oko pola miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ŝomi

    06:37 // 31. 12. 2019.

    Ovaj mosta postaće jedan od simbola grada... Prelepa zamisao, lep dodatak prelepo uređeno dela grada... A opozicija bolje da ćuti, jer kad su oni bili na vlasti, za narodnu kuhinju izdvajanje je bilo nula dinara, dok je u 2019. godini izdvajanje bilo skoro 6 miliona dinara... Toliko o opoziciji!!!

  • Srcko 123

    18:41 // 30. 12. 2019.

    Super ideja... Ovaj deo grada je izgleda mnogo lepše. Mislim da oni koji negoduju su samo šačica onih kojima definitivno sve smeta.

  • Abba

    16:13 // 30. 12. 2019.

    Šta god da se uradi nekim neće odgovarati i uvek će pisati svakakve gluposti. Lepo je videti ovako nešto, šta god da se uradi za naš grad je korisno, nešto novo, drugačije. Ovo je jako simpatično i romantično.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: