Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 16. 10. 2013.

| Društvo

Otvoren sedmi konkurs za nagradu "Virtus"

Autor:D.M.Izvor:Južne vesti
Trag

Trag Fondacija (bivši Balkanski fond za lokalne inicijative) uz finansijsku podršku Evropske komisije i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) raspisuje sedmi konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju 16. septembra 2013. godine.

Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave.

Rok za prijem prijava je 25. oktobar 2012. godine.

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija. Namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom 2012/13. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Kandidate za nagrade mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije i preduzeća mogu da prijave svoje programe.

„Uprkos velikoj društveno ekonomskoj krizi u kojoj se kao zemlja i pojedinci nalazimo, kroz svakodnevne aktivnosti u koje je Trag fondacija uključena već godinama, svedoci smo da mali koraci i zajednički filantropski napori mogu biti na dobrobit zajednice i na duže staze doneti promenu. Zato i ove godine, ponovo pozivamo sve koji se mogu prijaviti na konkurs, da svojim ličnim primerom budu podstrek i drugima i pokažu da je vredno ulagati u dobrobit zajednice u kojoj posluju i žive“, izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filangropije u Trag fondaciji.

VIRTUS nagrada za 2013. godinu biće dodeljena u četiri glavne kategorije:

  • Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće
  • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora

Pored ovih nagrada, biće dodeljena i četiri posebna priznanja:

  • Nagrada za doprinos socijalnom uključivanju, koja se dodeljuje u partnerstvu s Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU)
  • Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine
  • Nagrada za volontiranje
  • Specijalna nagrada za medijski doprinos

Ceremonija proglašenja dobitnika će biti održana u Beogradu, u drugoj polovini januara 2014. godine. O dobitnicima nagrada će odlučivati nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade

Kontakt za dodatne informacije:

Miša Stojiljković

PR VIRTUS nagrade

tel. 064 155 84 39

e-mail: [email protected]

Trag fondacija (www.tragfondacija.org) je najveća  domaća  fondacija koja već dugi niz godina podržava građanske akcije i lokalne grupe u nastojanjima da aktivno deluju na poboljšanju kvaliteta života u mestima u kojima žive. U Srbiji je Trag fondacija prisutna od 1999, najpre kao britanska dobrotvorna organizacija, a od 2004. kao domaći fond. U proteklih nekoliko godina Trag fondacija je širom Srbije podržala skoro 1000 uspešnih projekata, u vrednosti od preko četiri miliona evra, sa ciljem da pomogne razvoj stabilnih i održivih lokalnih zajednica u Srbiji. Aktivnosti Trag fondacije realizuju se kroz tri različita programa: Program donacija, Program javnih politika i Program filantropije.

Trag fondacija je do 1. jula 2013. godine radila pod imenom Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: