Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 25. 4. 2017.

| Društvo

Otvorena Biblioteka igračaka za decu i roditelje u naselju Crvena zvezda

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
U njoj će deca zajedno sa roditeljima moći da se igraju i uče; foto: Petar Todorović
U njoj će deca zajedno sa roditeljima moći da se igraju i uče; foto: Petar Todorović

Mališani predškolskog uzrasta i njihovi roditelji ubuduće će moći da posete Biblioteku igračaka koja je namenjena njihovom zajedničkom druženju i učenju kroz igru. Ona je otvorena u Društvenom centru u naslju Crvena zvezda, a u njoj se nalazi oko 150 interaktivnih i edukativnih igračaka od prirodnog materijala.

Deca koja još nisu krenula u školu će zajedno sa svojim roditeljima moći da se igraju u Biblioteci koja će zasad raditi 3 puta nedeljno (utorkom, četvrtkom i petkom) po 4 sata, kaže direktorka Grupe za decu i mlade “Indigo” Tamara Simonović. Deca najbolje uče kroz igru; foto: Petar Todorović Deca najbolje uče kroz igru; foto: Petar Todorović

Motivisaćemo roditelje da oni što više rade sa decom i da oni obraćaju pažnju na to šta su deca naučila tokom igranja, jer igranje je daleko od toga da je samo igranje već je mnogo više od toga. Kroz igru deca uče sve - kazala je Simonovićeva.

Iako je program osmišljen i prvenstveno bio namenjen romskoj deci i nalazi se u neposrednoj blizini jednog od romskih naselja, dodaje, Biblioteku igračaka mogu da posete svi mališani, ali je pravilo da dolaze sa roditeljima. Akcenat je, kaže, na njihovo međusobno igranje i druženje, jer tako deca najbolje uče i stiču veštine neophodne za polazak u školu i odrastanje.

Imamo vrlo kvalitetne igračke, interaktivne, edukativne, od prirodnih materijala. Kada ih još malo bolje savladamo, deca će moći i da ih iznajmljuju. Dođu sa roditeljima, iznajme igračku, igraju se i posle nekog vremena je vrate - dodaje Simonovićeva. Prisustvo roditelja obavezno; foto: Petar Todorović Prisustvo roditelja obavezno; foto: Petar Todorović

U planu je, dodaju, da uskoro u dogovoru sa pojedinim institucijama, daju igračke na korišćenje deci koja su u niškoj Sigurnoj kući ili domu “Duško Radović”, a koja su uzrasta do 7 godina i ne mogu da dođu do Biblioteke.

Biblioteka igračaka se nalazi u ulici Dušana Popovića, a otvorena je u okviru projekta „Biblioteke igračaka – naše mesto za razvoj“, uz podršku Romskog obrazovnog fonda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: