Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 12. 11. 2013.

| Društvo

Otvorena Mala toplička transferzala

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
4.JPG
350 planinara učestvovalo na otvaranju transferzale

Mala toplička transferzala dužine 122 kilometara otvorena je u subotu uz prisustvo 350 planinara iz 22 planinarska društva u Srbiji.

Najmasovnijji na otvaranju, njih 70, bili su planinari niškog „Železničara“.

Transferzalu je otvorio predsednik Planinarskog saveza Srbije Boris Mićić koji je istakao da je Savez prezadovoljan onim što su prokupački planinari uradili.

Ovo je prvi put da se u Toplici u ovolikom broju okupi toliko ljubitelja prirode, a po oceni svih koji su učestvovali u akciji, organizacija i odziv je bio odličan.

U ponudi za planinare bile su tri staze i sve su počinjale u Rastovnici, a završavale se na Belom Kamenu, gde je priređen ručak za učesnike, kao i podela zahvalnica, dok je posebno naglašeno učešće najmlađeg planinara, šestogodišnjeg Konstantina Pantića. On je, kao i ostala deca koja su u velikom broju učestvovala u akciji, dobio zahvalnicu. Zahvalnicu je dobio i najstariji prokupački planinar Prvoslav Nikolić, kao i svi koji su pomogli sproveđenje akcije.

- U samoj akciji, bez članova prokupačkog Planinarsko-skijaškog kluba „Toplice“ koji je i napravio transferzalu, bilo je 315 planinara. To je impozantna cifra koja pokazuje da su naše prirodne lepote privukle veliki broj planinara – kaže predsednik kluba Darko Žarić.

On je dodao da je, zahvaljujući velikom angažovanju članova kluba, Toplica sa svim svojim lepotama sada dostupna ljubiteljima prirode.

– Plan je da ovo postane republička akcija, a u nastupajućem periodu radićemo na otvaranju Velike topličke transferzale koja podrazumeva i Jastrebac i Kopaonik - dodao je Žarić.

Mala toplička transferzala počinje u prokupačkom selu Rastovnica  a završava se u kuršumlijskoj Đavoljoj varoši. Ima šest vrhova i 13 kontrolnih tačaka, a sve staze poslednjih godina uredili su i obeležili članovi Planinarsko-skijaškog kluba „Toplica“  svojim sredstvima i, u poslednje vreme, uz pomoć humanitarne organizacije „Prag“ 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: