Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:49, 7. 6. 2018.

| Društvo

Otvorena kancelarija u kojoj će se borci anketirati za socijalne karte

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
borci
Kada se naprave socijalne karte znaće se kolike popuste će imati borci; foto: D. V.

Da bi se utvrdilo koje popuste treba da dobije svaki od 17.000 boraca koliko ih je u Nišu, oni i članovi porodica palih i umrlih boraca mogu da se jave u Mesnu kancelariju “Čair” u Dušanovoj ulici, gde će ih anketirati i praviti socijalne karte. To će pokazati koje olakšice će dobiti svako od njih.

Borci su još pre 6 meseci tražili oslobađanje od participacije za lekarske preglede i lečenje, popust za gradski prevoz, za parkiranje automobila, za komunalne usluge, kao i oslobađanje od plaćanja sudskih, upravnih i administrativnih taksi. socijalne karte Kancelarija otvorena u Dušanovoj ulici 35; foto: D. V.

Njihovi zahtevi su i da im Grad da pomoć za troškove sahrane, pomoć i prednost prilikom zapošljavanja, popust za boravak dece u vrtićima, kao i prednost na listi čekanja, a tražili su i besplatne udžbenike za decu, stipendije i prednost pri smeštaju u Domovima penzionera.

Zasad je učinjen tek prvi korak - otvorena je kancelarija u kojoj će se borci anketirati, kažu iz Udruženja “Jedinstveni gvozdeni puk” iz Niša, a na osnovu socijalnih karata znaće se koji od pomenutih popusta će svaki borac dobiti.

Radno vreme prijema boraca i članova porodica palih i umrlih boraca je od 9 do 16 sati svakog radnog dana. Od dokumenata za socijalnu kartu poneti kopiju lične karte i potvrdu o učešću u ratnim sukobima devedesetih godina - kažu u Udruženju.

Socijalnu kartu popunjava svako ponaosob ili član domaćinstva borca, a kažu da za podatke u upitniku odgovara svako “pod krivičnom i materijalnom odgovornošću”. Ako se neki podatak koji su dali promeni, dodaju, dužni su da to prijave u roku od 15 dana.

Sve informacije o ličnim i porodičnim prilikama korisnika koje su date u upitniku jesu poverljive informacije u skladu sa zakonom - navode.

Iako je gradska vlast počela da im rešava jedan deo problema, borci kažu da neće odustati od zahteva da im se isplate ratne dnevnice i zato će uskoro ponovo na ulice.

Inače, niški borci izradu socijalnih karata sprovode sa Centrom za socijalni rad “Sveti Sava”, uz podršku Grada i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Podsetimo, kako je ranije rekao direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović, socijalne karte bi trebalo da budu gotove za 6 meseci i tada će biti poznato koje popuste od svega što su tražili će svako od njih imati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Patriota

    14:20 // 8. 6. 2018.

    Ti sto si se potpisao kao borac, ne voliš teletinu?
    Toliko njih se krilo i nije odazivalo pozivima, i nikom ništa. Ne vole teletinu ljudi, šta da se radi?

  • borac

    12:46 // 8. 6. 2018.

    hm. ovaj naziv "Jedinstveni gvozdeni puk" nemojte da upotrebljavate za borce iz 1999. zna se sta je i ko je bio GVOZDENI PUK.

    ovi sto su obrtali telice, tesko da mogu i da mu pridju. cast izuzecima kojih je bilo.

  • Aca

    08:51 // 8. 6. 2018.

    Kakva potvrda ko izdaje ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: